Vrouwen gaan even vaak vreemd als mannen

We kennen allemaal de stereotypen over vreemdgaan. Mannen zouden vaak een scheve schaats rijden, terwijl vrouwen braafjes bij het haardvuur blijven zitten. Uiteraard gaat het hier om een typisch cliché dat dringend uit de wereld moet worden geholpen.

Volgens dokter en antropologe Helen Fisher gaan vrouwen net zoveel vreemd als mannen alleen om andere redenen.

Dokter Fisher legt uit dat gedurende het historische verloop van de geschiedenis vreemdgaan in eerste instantie  een mannenzaak was. Vrouwen waren afhankelijk van hun echtgenoot wat betreft hun levensonderhoud. Ontrouw zijn was voor vrouwen dan ook uit den boze.

Door de ontwikkeling van de moderne samenleving zijn de statistieken echter drastisch doorelkaar geschud. Recente onderzoeken tonen aan dat zowel mannen als vrouwen jonger dan veertig jaar even grote schuinsmarcheerders blijken te zijn. Vrouwen zijn zich steeds meer bewust van hun seksualiteit en spelen daar mee.

De redenen waarom mannen en vrouwen een slippertje maken verschilt wel enorm.  Een man laat zich vaak verleiden door het nieuwe seksuele avontuur, terwijl een vrouw eerder vreemd zal gaan uit ongenoegen met de bestaande relatie.

Vrouwen willen geen onenightstand. Ze willen een heel ander leven met hun nieuwe vlam. 54 procent van de mannen die een scheve schaats rijden, geeft toe dat ze eigenlijk wel gelukkig zijn binnen hun relatie, vergeleken met slechts 36 procent van de vrouwen.

“Mannen en vrouwen lijken wel samen in het complot te zitten wat de vooroordelen betreft”, verklaart dokter Fisher.  “Beide seksen lijken er stellig van overtuigd dat mannen meer bedriegen. Vrouwen willen dat mannen geloven dat zij nooit een scheve schaats rijden, terwijl mannen niets liever lijken te willen dan die stelling voor waar aan te nemen.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?