Vrouwen dwangneurotischer dan mannen

Bijna iedereen vertoont wel eens dwanggedrag: het rangschikken van spullen op kleur, het obsessief sluiten van lades en deuren of het moeten rechthangen van schilderijtjes. Ruim de helft van de Nederlanders maakt hier overigens geen probleem van.

Zo’n 53 procent is zelfs ‘dol’ op dergelijke ordescheppende handelingen. Dit blijkt uit een onderzoek van Psychologie Magazine. Van de 598 respondenten gaf 99 procent aan geregeld handelingen te verrichten die niet echt nodig zijn, maar waar ze toch belang aan hechten.

Zo controleren veel mensen drie keer of het gas wel uit is, of de was op kleur is gehangen en tellen ze altijd de traptreden.

6 procent van de respondenten is een uur of meer per dag kwijt aan rituelen. Van de mensen die elke dag ‘wel wat tijd’ kwijt zijn aan dwangneigingen, geeft 87 procent aan er geen last van te hebben. Ze verbergen het niet en worden er ook niet raar op aangekeken.

Lees verder op Nu.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?