minder italianen trouwen

Vrouwen betalen minder voor autoverzekering

Vrouwen betalen gemiddeld 15% minder premie voor hun autoverzekering dan mannen. Belangrijkste reden hiervoor is dat vrouwen minder schade veroorzaken in het verkeer dan mannen. Daarnaast rijden vrouwen vaak in auto’s, waarvoor de verzekeringspremie lager ligt dan auto’s waarin mannen rijden. Minder schade betekent meer schadevrije jaren en dus een hogere korting op de verzekeringspremie. Vrouwen hebben gemiddeld 7 schadevrije jaren, mannen maar 5. Dit verschil is goed merkbaar in de premie.

Verzekeringen vergelijken

Zowel bij mannen als vrouwen is de Volkswagen Golf op Independer.nl de meest populaire auto voor het vergelijken van autoverzekeringen. De all risk premie voor een nieuwe Golf loopt voor een man van 30 met 5 schadevrije jaren uiteen van 498 tot 1169 euro per jaar. Voor een evenoude vrouw met 7 schadevrije jaren bedraagt de premie 456 tot 1007 euro. Dit is een verschil van maximaal 162 euro per jaar.

De premie voor een Opel Astra bedraagt voor een 25-jarige vrouw 459 tot 988 euro, voor een evenoude man bedraagt die 521 tot 1207 euro. Het verschil kan maximaal oplopen tot 219 euro per jaar. Voor de Volkswagen Polo kan het verschil oplopen tot 102 euro. Een man van 40 betaalt 384 tot 857 euro premie, een vrouw van dezelfde leeftijd betaalt 336 tot 755 euro.

Het verschil in premie wordt verder verklaard door het soort auto waarin mannen en vrouwen rijden. Mannen rijden vaker in grote auto’s als een Mercedes, Volvo of BMW, terwijl vrouwen eerder in kleinere auto’s rijden als de Ford Ka, Daewoo Matiz of de Renault Twingo.

Bron: Singlessite.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!