singlesrecepten

Vrouwen 13 uur per week bezig met maaltijden

Vrouwen zijn gemiddeld 13 uur per week bezig met het bereiden van maaltijden voor hun gezin. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek. Alhoewel vrouwen steeds vaker een fulltime of parttime baan hebben, zijn ze in de meeste gezinnen nog steeds degene die de maaltijden bereidt. 

De gemiddelde vrouw is daar 13 uur per week mee bezig, zo blijkt uit een onderzoek dat de Britse groentekweker Tenderstem hield onder 2.000 Britse vrouwen.Omgerekend is dat bijna een maand per jaar en meer dan vier en een half jaar gedurende haar hele leven, zo schrijft Female First.

Kinderen

Zo’n 67 procent van de vrouwen zegt zo veel tijd kwijt te zijn omdat de kinderen lastige eters zijn en ze daarom aparte maaltijden voor de kinderen maken. Bijna 60 procent kookt elke dag meerdere maaltijden omdat de gezinsleden op verschillende tijdstippen willen eten. Meer dan 70 procent kookt verschillende gerechten voor verschillende leden van het gezin. Zo’n 66 procent kookt regelmatig twee gerechten tegelijkertijd en 25 procent zelfs drie gerechten.

Multitasken

Door al dat werk moeten veel vrouwen multitasken. Ruim 95 procent van de vrouwen zegt tijdens het koken ook andere dingen in de keuken te doen. Een derde van de vrouwen voert zelfs drie andere taken uit tijdens het koken. Een vijfde van de ondervraagde vrouwen zegt dan ook een hekel te hebben aan koken en de helft vindt koken alleen leuk als ze de tijd hebben om iets bijzonders te maken.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.