Vrouwelijke singles: Stel je leven niet uit totdat je een relatie hebt!

Gooi d’r een eeuw feminisme tegenaan en maak mannen en vrouwen inderdaad zoveel mogelijk gelijkwaardig. Maar daar worden ze nooit gelijkaardig van. Dat bewijzen de successen van boeken, films en theatervoorstellimgen over de verschillen tussen Mars & Venus.
 
Het zijn net die punten waarop mannen en vrouwen verschillen, waaardoor de aarde draaiende blijft en de soort in stand. ”Er blijken primaire oerpatronen te bestaan die weliswaar een beetje uitdoven, maar waar de harde kern van overeind blijft….” Aldus psycholoog en auteur Maarten Berg over de emancipatie van –vrijgezelle- vrouwen vandaag in een interview met het AD.
 
Berg deed samen met collega-psycholoog Wanda Klein wetenschappelijk onderzoek naar het ‘fenomeen’ single vrouwen. “’Single’, want dat klinkt hipper dan ‘alleenstaand’”, aldus Berg. De wetenschappers bekeken de paradox van single vrouwen, die aan de ene kant vrijgevochten en zelfstandig zijn, terwijl ze tegelijkertijd dromen van een man die haar in bescherming kan nemen.
 
Het onderzoek van Berg & Klein leidde tot het boek ‘Niet alleen maar single’, dat eerder dit jaar verscheen.
 
De emancipatiegolf is niet voor niets geweest, maar de auteurs hadden naar eigen zeggen wel verwacht dat de ontwikkeling al een stuk verder was. Maar: “Man en vrouw zijn uiteindelijk gewoon dieren, met rolpatronen die je niet zomaar kunt uitwissen.” Wat volgens Berg wel drastisch is veranderd ten opzichte van enkele decennia geleden, is het beeld dat iedere alleenstaande vrouw per definitie zou hunkeren naar een man en dat hun leven zonder relatie niet volwaardig is.
 
Volgens onderzoek is een vrijgezelle vrouw iets minder gelukkig dan hun seksegenotes met een relatie. Toch ziet 94% zeker 1 voordeel van het alleen gaan en is een kwart zelf s echt blij met het alleen zijn. Voor de overige driekwart heeft Berg nog wel een tip: “Gelukkiger vrouwen vinden makkelijker een relatie. Maak er wat moois van en stel het leven niet uit tot je een relatie hebt.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?