vrouwelijke narcist

Vrouwelijke narcisten bestaan ook

De meeste mensen denken dat er alleen mannelijke narcisten zijn. Er zijn zeker ook vrouwen die dit kenmerk met zich mee dragen en zich ernaar gedragen. Het is niet het geslacht dus, maar het disfunctioneren. Je moet dan denken aan onvermogen om gezonde relaties aan te gaan, het vertonen van onethisch gedrag en tonen van agressie.  Vrouwelijke narcisten bestaan dus ook, maar er zijn verschillen.

Vrouwelijke narcisten bestaan ook

Daar is dus geen twijfel over, dat narcisme ook voorkomt bij vrouwen. Net als mannen en vrouwen in zoveel zaken anders zijn, zijn ze dit ook in het vertonen van narcisme, ze gebruiken andere psychologische strategieën. Een groot verschil zit hem in het gevoel van voorrecht. Narcistische mannen zijn eerder geneigd anderen te gebruiken en ze zijn ervan overtuigd recht te hebben op bepaalde priveleges.

Macht en obsessie

Macht in de vorm van leiderschap en autoriteit is ook iets dat bij mannen meer opspeelt. Mannen met narcisme zullen duidelijk meer assertiviteit en verlangen naar macht vertonen dan vrouwen met een narcistische in slag. Naast deze verschillen is er zeker een overeenkomst te vinden in de exhibitionistische aspecten van narcisme. Hoe je dit kunt waarnemen? Zowel de mannelijke als de vrouwelijke narcisten zijn ijdel en erg met zichzelf ingenomen. Ze hebben een soort van obsessie voor zichzelf.

Acceptabel of onaanvaardbaar

Mannen die narcistisch zijn gaan zich als een macho gedragen en komen daarmee weg. Bij vrouwen is dit dominante gedrag onaanvaardbaar. Zij zullen zich dan ook voor de buitenwereld lief, vriendelijk en zorgzaam voordoen. Zij doen vermoeden een goede moeder te zijn, maar zijn dat zeker niet. De narcistische vrouw is daarbij gewiekst en zal alleen tegenover haar slachtoffer kwaadaardig gedrag vertonen. Niemand anders zal daar getuigen van kunnen zijn.

Probleem met ouder worden

Nog andere punten van verschil tussen mannen en vrouwen in hun narcistische uitingen zijn dat vrouwen meer problemen hebben met het ouder worden, ze zullen vaak hun lichaam gebruiken om te krijgen wat ze willen. Vrouwen hebben ook nog eens meer vemeende superioriteit ten opzichte van anderen, wel zijn ze openlijk minder overmoedig dan mannelijke narcisten.

Bij het verleiden van een man is haar spel er een van aantrekken en afstoten wat de man gaat doen twijfelen aan zichzelf, hij doet het schijnbaar niet goed genoeg en gaat nog beter proberen te zijn voor haar. Verwarring en onzekerheid treden bij de man op, hier heeft zij de controle over hem.

Destructief en gevaarlijk

Onderschat dus niet hoe gevaarlijk, manipultatief en samenzwerend een narcist in een vrouwenlichaam kan zijn. Er zijn er dan mogelijk minder van dan de mannelijke narcisten, maar destructief zijn ze zeker niet minder.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.