vrouwelijke narcist
13 February 2018

Vrouwelijke narcisten bestaan ook

De meeste mensen denken dat er alleen mannelijke narcisten zijn. Er zijn zeker ook vrouwen die dit kenmerk met zich mee dragen en zich ernaar gedragen. Het is niet het geslacht dus, maar het disfunctioneren. Je moet dan denken aan onvermogen om gezonde relaties aan te gaan, het vertonen van onethisch gedrag en tonen van agressie.  Vrouwelijke narcisten bestaan dus ook, maar er zijn verschillen.

Vrouwelijke narcisten bestaan ook

Daar is dus geen twijfel over, dat narcisme ook voorkomt bij vrouwen. Net als mannen en vrouwen in zoveel zaken anders zijn, zijn ze dit ook in het vertonen van narcisme, ze gebruiken andere psychologische strategieën. Een groot verschil zit hem in het gevoel van voorrecht. Narcistische mannen zijn eerder geneigd anderen te gebruiken en ze zijn ervan overtuigd recht te hebben op bepaalde priveleges.

Macht en obsessie

Macht in de vorm van leiderschap en autoriteit is ook iets dat bij mannen meer opspeelt. Mannen met narcisme zullen duidelijk meer assertiviteit en verlangen naar macht vertonen dan vrouwen met een narcistische in slag. Naast deze verschillen is er zeker een overeenkomst te vinden in de exhibitionistische aspecten van narcisme. Hoe je dit kunt waarnemen? Zowel de mannelijke als de vrouwelijke narcisten zijn ijdel en erg met zichzelf ingenomen. Ze hebben een soort van obsessie voor zichzelf.

Acceptabel of onaanvaardbaar

Mannen die narcistisch zijn gaan zich als een macho gedragen en komen daarmee weg. Bij vrouwen is dit dominante gedrag onaanvaardbaar. Zij zullen zich dan ook voor de buitenwereld lief, vriendelijk en zorgzaam voordoen. Zij doen vermoeden een goede moeder te zijn, maar zijn dat zeker niet. De narcistische vrouw is daarbij gewiekst en zal alleen tegenover haar slachtoffer kwaadaardig gedrag vertonen. Niemand anders zal daar getuigen van kunnen zijn.

Probleem met ouder worden

Nog andere punten van verschil tussen mannen en vrouwen in hun narcistische uitingen zijn dat vrouwen meer problemen hebben met het ouder worden, ze zullen vaak hun lichaam gebruiken om te krijgen wat ze willen. Vrouwen hebben ook nog eens meer vemeende superioriteit ten opzichte van anderen, wel zijn ze openlijk minder overmoedig dan mannelijke narcisten.

Bij het verleiden van een man is haar spel er een van aantrekken en afstoten wat de man gaat doen twijfelen aan zichzelf, hij doet het schijnbaar niet goed genoeg en gaat nog beter proberen te zijn voor haar. Verwarring en onzekerheid treden bij de man op, hier heeft zij de controle over hem.

Destructief en gevaarlijk

Onderschat dus niet hoe gevaarlijk, manipultatief en samenzwerend een narcist in een vrouwenlichaam kan zijn. Er zijn er dan mogelijk minder van dan de mannelijke narcisten, maar destructief zijn ze zeker niet minder.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Aan deze vijf signalen kan je een narcist herkennen op een eerste date

Een wolf in schaapskleren laat natuurlijk niet meteen zijn ware aard...

In dit land kun je het beste op vakantie als single vrouw

Vrouw, single en vakantieplannen? Dan wil je behalve een mooie reis...

Herensieraden laten single mannen er nog beter uitzien

Bij sieraden denk je misschien aan oorbellen of armbanden voor dames,...

Waarom werken macht en status eigenlijk erotiserend

Het is een mega cliché: aan de hand van iedere succesvolle...

Wat maakt een destructieve relatie zo aantrekkelijk?

Je kent vast wel iemand in je omgeving, of misschien heb...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie