Vrouw omhelst man

Vrouw zoekt man die op haar broer lijkt

Doorgaans hoor je dat vrouwen onbewust op zoek zijn naar een man die op hun vader lijkt. Maar dat zit misschien toch anders. Nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen onbewust kiezen voor een man die wel wat weg heeft van hun broer.

Willekeurige mannen

Deelnemers aan de studie van de Britse Northumbria University kregen een foto te zien van een broer van een vrouw met daarnaast drie foto’s van willekeurige mannen en één van de partner van de vrouw. Ze moesten aanwijzen welke man het meest op de eerste foto leek. De proefpersonen wisten niets van het verband tussen de mannen.

Bewijs

De onderzoekers vonden “duidelijk bewijs dat het gezicht van de broer en de partner op elkaar leken.” Hoofdonderzoeker Tamsin Saxton vertelt in The Independent: “Onze bevindingen zijn natuurlijk geen regel voor alle vrouwen, maar er lijkt wel vaker dan je op basis van kans zou verwachten een gelijkenis tussen de partner en de broer van een vrouw.”

Verklaring

Ze komt ook met een mogelijke verklaring: “Mensen die op ons lijken voelen vertrouwd en vinden we daarom aantrekkelijk.” We kiezen niet voor niets vaak voor een partner met dezelfde interesses en standpunten als we zelf hebben. Mogelijk kunnen je partner en je broer het dus ook goed met elkaar vinden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.