verwachtingen date

Vrouw zoekt échte man

Vrouw zoekt échte man  – De retroseksueel verovert terrein
Vergeet David Beckham, Pierce Brosnan en George Clooney, de metroman en überseksueel zijn op z’n retour. De echte man mag zich weer laten zien hij luistert naar de naam retroseksueel. Hij houdt van voetbal, een potje bier, is stoer, heldhaftig, heeft een partij borsthaar en is bovenal zichzelf. En de seks? Deze is weer zoals moeder natuur bedoeld heeft. Niet lullen maar poetsen.

Van hetero naar retro

Met de terminologie van vandaag de dag zou je haast vergeten voor welk type man je wilt bezwijken. Wie is wat ook alweer? De alom bekende heteroseksueel, homoseksueel en biseksueel behoeven weinig toelichting. Maar toen was er opeens de metroseksuele man met David Beckham als lichtend voorbeeld. Deze heteroseksueel met emotionele trekjes, heeft een voorkeur voor bijzondere schoonheid en een maatpak. Hij schaamt zich niet voor zijn badkamer vol met potjes crème en bezoekt even gemakkelijk als zijn vriendin de manicure en schoonheidsspecialiste.

Als snel wordt hij opgevolgd door de uitermate populaire überseksueel. Deze man, type George Clooney, is aantrekkelijk, barst van het zelfvertrouwen, heeft geen wens om als lustobject voor vrouwen te fungeren, babbelt even makkelijk met zijn vrienden over kunst als met zijn vriendinnen over voetbal. Indien nodig draait hij zijn hand niet om voor het verschonen van een luier. De behoefte om te ‘jagen’ voelt hij niet en valt daarmee regelmatig ten prooi aan de steeds assertiever wordende vrouw.

Herken de nieuwe man
En nu doet het tijdperk van de retroseksuele man zijn intrede. Deze nieuwe man doet ons denken aan vroegere tijden, want de retroseksueel laat zich niet meeslepen door typisch vrouwelijk geneuzel. Hij houdt van een stevig potje bier, gaat regelmatig stappen met zijn vrienden en geeft dit beslist niet op voor jou. Galant is hij wel. De deur voor je openhouden en het diner betalen is voor hem net zo vanzelfsprekend als ademhalen.

Hij doet niet aan wenkbrauwen plukken, gebruikt geen cremepjes en laat zijn baard gerust drie dagen staan. De jacht op vrouwen is zijn tweede natuur en hoewel hij haar seksuele genot zeker niet onbelangrijk vindt wordt het woord ‘nemen’ ook regelmatig in de praktijk toegepast. Dit tot tevredenheid van de vrouw overigens, die steeds vaker zin heeft in een vluggertje of seks zonder urenlang voorspel en uitgebreid napraten. De retroman heeft weinig tot geen vrouwelijke trekjes en als ze die al bezitten dan zul je ze niet snel bij ze ontdekken. Deze mannen gaan back to basic.

M/V 2008
Recente cijfers van Parship onderschrijven deze trend en geven een interessant kijkje in het ideaalbeeld van de vrouw anno 2008. Volgens hen willen single vrouwen een man die haar een veilig gevoel geeft, heldhaftig is, recht op zijn doel afgaat en haar beschermt. Het liefst is hij iets langer en ouder, in het bezit van een behaarde borst en brengt hij een goedgevulde portemonnee met zich mee. Dus retromannen, het jachtseizoen is geopend.

Bron: Singlessite

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!