Vrouw wil dat man haar pijn voelt

Mannen horen het graag als hun vrouw gelukkig is, maar vrouwen vinden het veel belangrijker dat hun partner kan zien wanneer zij overstuur zijn.

Dat stellen onderzoekers van de Harvard Medical School.

Uit het onderzoek onder 152 koppels bleek dat de perceptie van de empathie van de partner en de vaardigheden van de partner om te zien of de ander blij of ongelukkig is, invloed heeft op de tevredenheid met de relatie.

“Vrouwen zien het graag als hun partner overstuur is. Voor hen is dat een teken van emotionele betrokkenheid in de relatie”, legt hoofdonderzoeker Shiri Cohen uit. “Vrouwen zijn daarom vaak ontevreden met een relatie als de man tijdens een conflict zich emotioneel afsluit en terugtrekt.”

Conflict

Elke deelnemer werd gevraagd om een conflictsituatie met de partner te beschrijven, de gesprekken werden opgenomen en vervolgens afgespeeld in het bijzijn van de partner.

Ook de discussie die de koppels daarna hadden werden weer opgenomen, afgespeeld en beoordeeld.

Tevreden

De tevredenheid met de relatie hing direct samen met in hoeverre de man in staat was om de positieve emoties van zijn vrouw te interpreteren.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?