test soa wantrouwen vrouwen

Vrouw wantrouwt bedpartner vaker dan man

Geloof jij je bedpartner als deze zegt geen soa onder de leden te hebben? Meer dan de helft van de Nederlanders gelooft zijn of haar bedpartner als deze zegt geen geslachtsziekte te hebben. Maar vrouwen geloven dit veel minder vaak dan mannen.

Dit wordt geconcludeerd aan de hand  van een onderzoek naar de kennis en behandeling van soa’s van Openlab, waarvoor duizend Nederlanders zijn ondervraagd.

Bedpartner soa

In het onderzoek werden aan Nederlanders vragen gesteld over SOA’s en de behandeling ervan. Ruim 60 procent van de mannen gelooft zijn bedpartner als deze zegt geen soa te hebben, terwijl dit bij vrouwen slechts 46 procent is. Een derde van de vrouwen wil eerst bewijs zien als haar bedpartner claimt geen soa te hebben. Bij mannen is dit in minder dan 20 procent het geval.

Ook bij jongeren zijn vergelijkbare cijfers te zien. Hubert Mooren, directeur bij Openlab: “Het is goed om wantrouwen te hebben. Sommige SOA’s geven immers helemaal geen klachten. Daar verkijken mensen zich vaak op.”

Klachten

Het onderzoek laat verder zien dat het hebben van onveilige seks niet doorslaggevend is om een soa-test te doen. Bijna 60 procent van de Nederlanders laat zich namelijk pas testen als er klachten worden ervaren. Slechts een vijfde van de ondervraagden onderneemt direct actie na het hebben van onveilige seks.

Bijna de helft van de respondenten denkt dat de kosten van een soa-test onder de 100 euro liggen. Slechts 5 procent weet dat een reguliere soa-test tussen de 101 en 200 euro kost.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.