test soa wantrouwen vrouwen
18 November 2015

Vrouw wantrouwt bedpartner vaker dan man

Geloof jij je bedpartner als deze zegt geen soa onder de leden te hebben? Meer dan de helft van de Nederlanders gelooft zijn of haar bedpartner als deze zegt geen geslachtsziekte te hebben. Maar vrouwen geloven dit veel minder vaak dan mannen.

Dit wordt geconcludeerd aan de hand  van een onderzoek naar de kennis en behandeling van soa’s van Openlab, waarvoor duizend Nederlanders zijn ondervraagd.

Bedpartner soa

In het onderzoek werden aan Nederlanders vragen gesteld over SOA’s en de behandeling ervan. Ruim 60 procent van de mannen gelooft zijn bedpartner als deze zegt geen soa te hebben, terwijl dit bij vrouwen slechts 46 procent is. Een derde van de vrouwen wil eerst bewijs zien als haar bedpartner claimt geen soa te hebben. Bij mannen is dit in minder dan 20 procent het geval.

Ook bij jongeren zijn vergelijkbare cijfers te zien. Hubert Mooren, directeur bij Openlab: “Het is goed om wantrouwen te hebben. Sommige SOA’s geven immers helemaal geen klachten. Daar verkijken mensen zich vaak op.”

Klachten

Het onderzoek laat verder zien dat het hebben van onveilige seks niet doorslaggevend is om een soa-test te doen. Bijna 60 procent van de Nederlanders laat zich namelijk pas testen als er klachten worden ervaren. Slechts een vijfde van de ondervraagden onderneemt direct actie na het hebben van onveilige seks.

Bijna de helft van de respondenten denkt dat de kosten van een soa-test onder de 100 euro liggen. Slechts 5 procent weet dat een reguliere soa-test tussen de 101 en 200 euro kost.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Intimiteit en seks in corona-tijd : wees bewust van het risico

Omdat intimiteit en seks ook een levensbehoefte is voor iedereen die...

Het vrouwencondoom is terug van weg geweest

Met een nieuwe uiterlijk wordt het vrouwencondoom opnieuw gelanceerd en op...

Condooms passen op Utrecht Centraal

Soa Aids Nederland opende onlangs de eerste pop-up condoomwinkel ter wereld...

Waarschuwing in de USA: was je condooms niet uit!

Condooms mag je altijd maar één keer gebruiken. Dat weet iedereen...

Grindr deelde HIV status van gebruikers

Grindr, de dating-app voor homoseksuele mannen, heeft gegevens over de hiv-status...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie