Het lijkt wel de intro van een nieuwe roman maar niets is minder waar. In Australië raakte Aminah Hart zo’n twee jaar geleden zwanger van een spermadonor. Pas na de bevalling leerde ze haar donor echt kennen en werd hopeloos verliefd. Inmiddels hebben de twee niet alleen een kind maar ook een relatie samen.

In 2011 besloot de vrouw alleen een kind te krijgen nadat ze uit een eerdere relatie al twee zoons had gehad die allebei als baby aan en erfelijke ziekte waren overleden. Bij de vruchtbaarheidskliniek koos ze voor een man die zichzelf de omschrijving ‘gelukkig en gezond’ had meegegeven. Toen de donkerharige moeder een blond dochtertje kreeg besloot ze de identiteit van de donor te achterhalen om toekomstige vragen van haar dochter voor te zijn.

Ontmoeting met spermadonor

Na een mailwisseling met de donor ontmoette ze donor Scott Anderson. De partner van Scott was hier niet gelukkig mee en verliet hem vrijwel direct daarna. Daarop ontstond er een heuse liefdesrelatie tussen de twee en inmiddels zijn ze samen met kind. ‘Het lijkt wel een sprookje zegt de moeder van Aminah Hart, alleen is het helemaal echt en dat is goed. We dromen het niet.’

Bijzondere dates

We lezen heel wat af over bijzondere dates, ontmoetingen tussen singles en alleenstaande ouders die een nieuwe relatie met elkaar krijgen, maar dit is er toch wel eentje in de categorie uitzonderlijk! Ook Nederland kent bewust ongehuwde moeders die niet willen wachten met het krijgen van kinderen tot ze Mr. Right tegenkomen. Maar we betwijfelen of er in ons eigen landje ook wel eens een relatie is ontstaan tussen een single mama en haar spermadonor. Wat denk jij?