De meeste vrouwen doen mee aan spaaracties om producten te kopen die voor zichzelf bestemd zijn. Dit in tegenstelling tot mannen, zij sparen veel vaker punten om de partner te verrassen met een cadeau. 

Meedoen aan spaaracties

Dit blijkt uit onderzoek van internetonderneming ZeroDeals onder 680 Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar oud die online winkelen.

Onder de vrouwen geeft 9 procent aan dat ze van plan is om voor haar partner te sparen, terwijl 24 procent van de mannen meedoet aan spaaracties om zijn partner te verrassen. 1 op de 3 respondenten blijkt zelfs bereid om langer dan twee jaar te sparen voor een artikel.

Plakzegels
Daarnaast geven de ondervraagden aan kortingspassen die in de winkel getoond moeten worden, zoals Air Miles, niet handig te vinden. Slechts 14 procent geeft dit als meest comfortabele methode aan. Ook de plakzegels bleken geen favoriet te zijn, slecht 3 procent gaf aan deze nog te gebruiken.

Favoriet

De populairste producten waar Nederlanders voor sparen zijn gadgets, parfum, keukenapparatuur, tablets en erotische artikelen.