Vrouw met ‘softie’ kijkt eerder naar andere mannen

Slecht nieuws voor Jan Smit en Thomas Berge: een nieuwe studie heeft uitgewezen dat vruchtbare vrouwen eerder omkijken naar andere mannen, wanneer zij zelf een partner hebben met een ‘baby face’.

Wetenschapper van de University of New Mexico bestudeerden voor hun uitspraken 66 monogame koppels over een periode van een maand, zo bericht Fox News over het onderzoek.

Bij de mannelijke helft van de stellen werd allereerst de intelligentie becijferd en er werd in kaart gebracht hoe masculien hun verschijning is. Een sterke kaak, kin en wenkbrauw waren daarbij het meest bepalend.

Bij de vrouwelijke deelneemsters aan de studie werd vooral gekeken naar wat in hun ogen aantrekkelijk is, en of dit verschilt in hun vruchtbare- en niet vruchtbare periode.

Minder omkijken

Hieruit konden de onderzoekers concluderen dat vrouwen met een zeer mannelijk ogende wederhelft, minder omkijken naar andere mannen. Gedacht wordt dat dit komt omdat de vrouwen bij hun eigen geliefde al vinden wat ze aantrekt.

Hebben de dames hun oog echter laten vallen op een man met een zachter, minder masculien gezicht, dan blijkt hun blik eerder af te dwalen. Met name in hun vruchtbare periode was dit effect sterk.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?