verwachtingen date

Vrouw met biertje is relaxed. Ook op 1e date

Vrouwen denken dat wanneer ze een biertje drinken dit door hun omgeving niet wordt gezien als charmant. Want vooral op die eerste date durven ze geen pilsje aan te raken. Maar is dat ook nodig?

Onaantrekkelijk verus relaxed

De dames zitten elkaar blijkbaar vooral in de weg als het gaat om het bestellen van bier. Zo hebben ze nogal wat negatieve gedachten bij andere bierdrinkende vrouwen zoals ‘dat is toch niet aantrekkelijk’ en ‘niet echt vrouwelijk’. Maar mannen daarentegen ervaren dit helemaal niet zo! Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat ze vrouwen die wel bier drinken juist leuk en relaxed vinden.

Voor vrouwen met smaak!

Om meer vrouwen aan het bier te krijgen starten de Brouwers van Nederland de Love Beer campagne. “Alle individuele brouwers speelden al met de gedachte om de communicatie niet langer alleen op mannen te richten en de vrouw in de aandacht te zetten,” zegt Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers. “Vandaar deze gezamenlijke campagne, waarin we de perceptie van bier in Nederland willen veranderen en vooral het sociale karakter van bier willen benadrukken. Vrouwen van Nederland, volg je eigen smaak!”

Bier taboe op date

De gelegenheid of locatie blijkt voor vrouwen een grote invloed te hebben op de keuze voor een glas bier. Vakantie en festivals worden wel als een geschikte gelegenheid beschouwd, terwijl een eerste date en een trouwerij minder ideaal blijken. Maar daar kan nu wel eens verandering in komen.

Rose bier

Adema denkt dat bierdrinken juist bij veel meer gelegenheden past. “Het assortiment aan biersmaken en alcoholpercentages is de laatste jaren explosief toegenomen, wat maakt dat bier bij vele momenten past die ook vrouwen weten te waarderen. Zo zien we dat vrouwen naast pils vooral voor rosé bier en Radler kiezen.”

Grappig weetje: bierdrinkers hebben ook vaker seks op een eerste date 😉

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam