verwachtingen date

Vrouw met biertje is relaxed. Ook op 1e date

Vrouwen denken dat wanneer ze een biertje drinken dit door hun omgeving niet wordt gezien als charmant. Want vooral op die eerste date durven ze geen pilsje aan te raken. Maar is dat ook nodig?

Onaantrekkelijk verus relaxed

De dames zitten elkaar blijkbaar vooral in de weg als het gaat om het bestellen van bier. Zo hebben ze nogal wat negatieve gedachten bij andere bierdrinkende vrouwen zoals ‘dat is toch niet aantrekkelijk’ en ‘niet echt vrouwelijk’. Maar mannen daarentegen ervaren dit helemaal niet zo! Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat ze vrouwen die wel bier drinken juist leuk en relaxed vinden.

Voor vrouwen met smaak!

Om meer vrouwen aan het bier te krijgen starten de Brouwers van Nederland de Love Beer campagne. “Alle individuele brouwers speelden al met de gedachte om de communicatie niet langer alleen op mannen te richten en de vrouw in de aandacht te zetten,” zegt Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers. “Vandaar deze gezamenlijke campagne, waarin we de perceptie van bier in Nederland willen veranderen en vooral het sociale karakter van bier willen benadrukken. Vrouwen van Nederland, volg je eigen smaak!”

Bier taboe op date

De gelegenheid of locatie blijkt voor vrouwen een grote invloed te hebben op de keuze voor een glas bier. Vakantie en festivals worden wel als een geschikte gelegenheid beschouwd, terwijl een eerste date en een trouwerij minder ideaal blijken. Maar daar kan nu wel eens verandering in komen.

Rose bier

Adema denkt dat bierdrinken juist bij veel meer gelegenheden past. “Het assortiment aan biersmaken en alcoholpercentages is de laatste jaren explosief toegenomen, wat maakt dat bier bij vele momenten past die ook vrouwen weten te waarderen. Zo zien we dat vrouwen naast pils vooral voor rosé bier en Radler kiezen.”

Grappig weetje: bierdrinkers hebben ook vaker seks op een eerste date 😉

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.