Vrouw linkt zachtaardige man aan lage status

Het lijkt een mythe te zijn dat vrouwen de voorkeur geven aan meer ingetogen mannen. Deze vrouwelijke eigenschap vinden veel vrouwen zelfs een afknapper.

Psychologen van Rutgers University onderzochten of mannen beter af waren wanneer ze niet meer hoefden te voldoen aan de traditionele mannenrol.

Maar het lijkt er op dat vrouwen zachtaardig gedrag bij mannen zien als een slechte karaktereigenschap.

De vrouwen in het onderzoek dachten zelfs dat de ‘softies’ misschien slechter aan een baan zouden kunnen komen en minder zouden verdienen.

Aan het onderzoek deden 132 vrouwen en 100 mannen mee. Zij moesten films kijken met sollicitatiegesprekken van mannelijke en vrouwelijke acteurs.

De vrouwen vonden de bescheiden mannen veel minder competent dan de meer voortvarende mannen. De mannen die de films bekeken hadden daarentegen niets tegen bescheiden vrouwen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?