Mannen kijken langer naar een vrouw als ze rode lippenstift draagt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Manchester.

Beroemde vrouwen, van klassieke sterren als Marilyn Monroe tot hedendaagse idolen als Rihanna en Rita Ora, weten het al lang: rode lipstick is het meest sexy. Maar nu is het ook wetenschappelijk onderzocht. Een team van onderzoekers van de universiteit volgde de oogbewegingen van een testpanel dat uit 50 mannen bestond. De mannen moesten naar verschillende foto’s van vrouwen kijken, zo meldt Daily Mail.

De deelnemers bleken gemiddeld 73 seconden naar een vrouw met rode lippenstift te kijken. Ze keken 6 ,7 seconden naar een vrouw met roze lippenstift en slechts 2,2 seconden naar een vrouw die geen lippenstift droeg.

Fooi
Uit een eerder Frans onderzoek bleek dat serveersters die tijdens het werk rode lippenstift droegen van de helft van alle mannelijke klanten een fooi kreeg. Serveersters met bruine of roze lippenstift kregen van 30 procent van de mannen een fooi. De mannen zeiden achteraf dat ze de serveersters met de rode lippenstift aantrekkelijker vonden.