Vrouw krijgt meer aandacht met rode lippenstift

Mannen kijken langer naar een vrouw als ze rode lippenstift draagt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Manchester.

Beroemde vrouwen, van klassieke sterren als Marilyn Monroe tot hedendaagse idolen als Rihanna en Rita Ora, weten het al lang: rode lipstick is het meest sexy. Maar nu is het ook wetenschappelijk onderzocht. Een team van onderzoekers van de universiteit volgde de oogbewegingen van een testpanel dat uit 50 mannen bestond. De mannen moesten naar verschillende foto’s van vrouwen kijken, zo meldt Daily Mail.

De deelnemers bleken gemiddeld 73 seconden naar een vrouw met rode lippenstift te kijken. Ze keken 6 ,7 seconden naar een vrouw met roze lippenstift en slechts 2,2 seconden naar een vrouw die geen lippenstift droeg.

Fooi
Uit een eerder Frans onderzoek bleek dat serveersters die tijdens het werk rode lippenstift droegen van de helft van alle mannelijke klanten een fooi kreeg. Serveersters met bruine of roze lippenstift kregen van 30 procent van de mannen een fooi. De mannen zeiden achteraf dat ze de serveersters met de rode lippenstift aantrekkelijker vonden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten