shopaholic

Vrouw is niet te begrijpen door man

Zullen er mannen zijn die zich afvragen waarom vrouwen een eigen Internationale dag moeten hebben in de vorm van de Internationale Vrouwendag op 8 maart? Dat vroeg ik me af, toen er een artikel voorbij kwam over onbegrip van mannen over vrouwen.

Een eigen dag voor vrouwen

Een eigen dag, “zij wel” of “altijd zij”. Ik hoor het ze al denken, sommige mannen. Krijgen ze nog niet genoeg aandacht, ze hebben toch ook al een secretaresse dag, of hun verjaardag of Valentijnsdag, waar vooral de man van voelt dat hij een presentje moet verzorgen.

Mannen zullen dit nooit begrijpen van vrouwen

Nee, mannen, vrouwen kunnen nooit genoeg aandacht krijgen. Laten we duidelijk zijn dat we het hier niet hebben over persoonlijke aandacht voor hun uiterlijk, hun kleding of hun schoenen. Daarvan denk ik ook vaak, kom op vrouwen, genoeg is genoeg. Maar over wezenlijke zaken zoals het mogen hebben van ambities, het verkrijgen van een hoger zelfbeeld als vrouw, je zelf belangrijker durven vinden en vooral het trots mogen zijn op je zelf om wat je zelf bereikt hebt. Daar is deze Internationale Vrouwendag voor in het leven geroepen als sinds 1911. Het is dus ook duidelijk meer dan een bevlieging, en duidelijk nog steeds hard nodig.

10 zaken die voor onbegrip zorgen:

1. Handtassen

Waarom we minstens 3 verschillende handtassen in rotatie hebben, en waarom we die om de dag ook volledig in- en uitladen.

2. Gedoe om plassen

Waarom gaan plassen écht een sociale activiteit is. De beste roddels worden nog steeds door de deur van een toilet verteld.

3. Benodigde opstarttijd in ochtend

Waarom we ons ’s ochtends en ’s avonds voor minstens een half uur opsluiten in de badkamer. Ik dacht het niet.

4. Onvrede lijf

Waarom we ons de ene dag fantastisch voelen in die ene outfit, en de volgende dag we ons zelf te dik vinden. Kilo’s komen en gaan écht niet in één nacht, duh.

5. Lekker huilen

Waarom we zo verslaafd zijn aan romantische komedies. Voorspelbaar en melig? Natuurlijk, maar eens lekker huilen daar kun je helemaal van bekomen. Moeten wij vrouwen toch ook een beetje raar vinden.

6. Hoeveelheid kleding

Waarom we zoveel kleren nodig hebben. We hebben namelijk de dagen dat we ons top voelen, dat we onze billen te dik vinden, zo’n dag dat je je ex wil laten voelen wat hij mis loopt, zo’n dag dat je de hele wereld aan kan. En voor ieder gevoel, heb je natuurlijk een andere outfit nodig.

7. Bewaren oude kleding

Waarom we die ene jeans van 5 jaar geleden nog steeds bijhouden. Omdat we er ooit weer in passen, uiteraard.

8. Ben éénduidig

Waarom we het omgekeerde zeggen van wat we bedoelen. Wat? Nooit!

9. Opnieuw passen

Waarom we tijdens het winkelen alles twee keer opnieuw moeten passen voor we tot een aankoop overgaan. Dat eerder vermeldde nachtelijke kilo’s komen tussen twee pasbeurten ook echt niet terug.

10. Oh wat schattig

Onze obsessie met kittens en puppy’s. En met baby’s in een kinderwagen. Maar mannen dat gaat over hoor naarmate vrouwen ouder worden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.