shopaholic
8 March 2015

Vrouw is niet te begrijpen door man

Zullen er mannen zijn die zich afvragen waarom vrouwen een eigen Internationale dag moeten hebben in de vorm van de Internationale Vrouwendag op 8 maart? Dat vroeg ik me af, toen er een artikel voorbij kwam over onbegrip van mannen over vrouwen.

Een eigen dag voor vrouwen

Een eigen dag, “zij wel” of “altijd zij”. Ik hoor het ze al denken, sommige mannen. Krijgen ze nog niet genoeg aandacht, ze hebben toch ook al een secretaresse dag, of hun verjaardag of Valentijnsdag, waar vooral de man van voelt dat hij een presentje moet verzorgen.

Mannen zullen dit nooit begrijpen van vrouwen

Nee, mannen, vrouwen kunnen nooit genoeg aandacht krijgen. Laten we duidelijk zijn dat we het hier niet hebben over persoonlijke aandacht voor hun uiterlijk, hun kleding of hun schoenen. Daarvan denk ik ook vaak, kom op vrouwen, genoeg is genoeg. Maar over wezenlijke zaken zoals het mogen hebben van ambities, het verkrijgen van een hoger zelfbeeld als vrouw, je zelf belangrijker durven vinden en vooral het trots mogen zijn op je zelf om wat je zelf bereikt hebt. Daar is deze Internationale Vrouwendag voor in het leven geroepen als sinds 1911. Het is dus ook duidelijk meer dan een bevlieging, en duidelijk nog steeds hard nodig.

10 zaken die voor onbegrip zorgen:

1. Handtassen

Waarom we minstens 3 verschillende handtassen in rotatie hebben, en waarom we die om de dag ook volledig in- en uitladen.

2. Gedoe om plassen

Waarom gaan plassen écht een sociale activiteit is. De beste roddels worden nog steeds door de deur van een toilet verteld.

3. Benodigde opstarttijd in ochtend

Waarom we ons ‘s ochtends en ‘s avonds voor minstens een half uur opsluiten in de badkamer. Ik dacht het niet.

4. Onvrede lijf

Waarom we ons de ene dag fantastisch voelen in die ene outfit, en de volgende dag we ons zelf te dik vinden. Kilo’s komen en gaan écht niet in één nacht, duh.

5. Lekker huilen

Waarom we zo verslaafd zijn aan romantische komedies. Voorspelbaar en melig? Natuurlijk, maar eens lekker huilen daar kun je helemaal van bekomen. Moeten wij vrouwen toch ook een beetje raar vinden.

6. Hoeveelheid kleding

Waarom we zoveel kleren nodig hebben. We hebben namelijk de dagen dat we ons top voelen, dat we onze billen te dik vinden, zo’n dag dat je je ex wil laten voelen wat hij mis loopt, zo’n dag dat je de hele wereld aan kan. En voor ieder gevoel, heb je natuurlijk een andere outfit nodig.

7. Bewaren oude kleding

Waarom we die ene jeans van 5 jaar geleden nog steeds bijhouden. Omdat we er ooit weer in passen, uiteraard.

8. Ben éénduidig

Waarom we het omgekeerde zeggen van wat we bedoelen. Wat? Nooit!

9. Opnieuw passen

Waarom we tijdens het winkelen alles twee keer opnieuw moeten passen voor we tot een aankoop overgaan. Dat eerder vermeldde nachtelijke kilo’s komen tussen twee pasbeurten ook echt niet terug.

10. Oh wat schattig

Onze obsessie met kittens en puppy’s. En met baby’s in een kinderwagen. Maar mannen dat gaat over hoor naarmate vrouwen ouder worden.

Delen:
Facebook Twitter Icon

2 reacties

  1. Ik herken mij ook totaal niet in dit beeld. Maar heb dan ook geen gewichtsproblemen en ben lichtelijk asociaal. Volgens mij zijn vrouwen gewoon ontzettend sterk, geven ze zoveel en kunnen ze zoveel pijn en shit aan. Dan is het fijn als er iemand is die dat ziet en waardeert. Iemand die zegt: jij bent het meest belangrijke in mijn leven. En dat uit in kleine gebaren. Even wat aandacht. Waar blijkt aandacht uit: Luisteren als ze vertelt Weten wat ze mooi en lekker vindt. En dit voor haar zomaar meenemen. Knuffels en kussen Trots op haar zijn

    Bir | 20-03-2015
  2. Wat een belachelijk generaliserend artikel! Gelukkig zijn niet alle vrouwen zo karikaturaal als hierboven beschreven wordt!

    E. Mulder | 9-03-2015
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

gerelateerde artikelen

Vrouwen schatten zichzelf jaren jonger

Vrouwen lijden aan zelfoverschatting zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Ze...

Veel sekspartners maakt vrouwen ongelukkig in het huwelijk

Vrouwen die voor hun trouwdag veel sekspartners hebben gehad zijn over...

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona

De corona maatregelen worden beetje bij beetje versoepeld, steeds meer mensen...

Met een strak lichaam de zomer in: begin nu!

Wil je van de zomer met een strak en getraind lijf...

Kwart van de vrouwen geniet zelden van seks

Bijna een kwart (23%) van de vrouwen geniet zelden van seks...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...