kledingkeuze

Vrouw heeft broek aan in kledingkeuze partner

Nederlandse mannen trekken zich erg veel aan van hun partner als het om kledingadvies gaat. Zo geeft maar liefst 62 procent aan bereid te zijn de eigen kledingstijl aan te passen voor hun wederhelft. Vrouwen zijn over het algemeen veel minder gevoelig voor het commentaar op hun kleding.

Geen blad voor de mond

Als een koppel samen de deur uitgaat kleedt maar liefst 70 procent van de mannen zich om als de partner een opmerking maakt over de kledingkeuze. Nederlandse vrouwen nemen dan ook geen blad voor de mond en zijn bijna altijd eerlijk als ze iets niet mooi vinden.

Jelle van der Bij, van Kortingscode.nl: “Vrouwen houden van shoppen en zijn vaak veel bewuster met kleding bezig dan mannen. Dit zou goed kunnen verklaren waarom mannen hun advies opvolgen.”

Kritische partner

De meeste mannen zijn erg te spreken over de kledingstijl van hun geliefde. Meer dan de helft is het helemaal eens met de kledingkeuze van zijn partner. Vrouwen zijn echter vaker ontevreden. Opvallend, vindt van der Bij: “Het blijkt dat twee derde van de vrouwen de Nederlandse man een 7 of hoger geeft voor zijn kleding. De onvrede blijkt dus vooral bij de eigen partner te liggen.”

Minst tevreden

Vrouwen winden er geen doekjes om wanneer ze ontevreden zijn over de kleding van hun partner. Slechts vier procent van de vrouwen is niet eerlijk wanneer ze een kledingstuk niet leuk vinden staan. Vooral mannen in de leeftijdscategorie 65+ hebben het zwaar te verduren. Niet alleen zijn 65+ers het minst tevreden over de kledingstijl van hun partner maar zij zijn hierover ook het eerlijkst. Daarnaast zijn zij het minst te spreken over de kledingstijl van mannen in Nederland in het algemeen.

Onderzoek

Bovenstaande wijsheden blijken uit onderzoek van Kortingscode.nl onder 1.050 online shoppers.

Over Kortingscode.nl

Kortingscode.nl verzamelt alle kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen van tientallen webwinkels om de consument te helpen bij het besparen. Met een kortingscode krijgen bezoekers korting op hun online aankopen, zoals kleding, elektronica en speelgoed. Dagelijks maken ruim 20.000 bezoekers gebruik van Kortingscode.nl.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!