kledingkeuze

Vrouw heeft broek aan in kledingkeuze partner

Nederlandse mannen trekken zich erg veel aan van hun partner als het om kledingadvies gaat. Zo geeft maar liefst 62 procent aan bereid te zijn de eigen kledingstijl aan te passen voor hun wederhelft. Vrouwen zijn over het algemeen veel minder gevoelig voor het commentaar op hun kleding.

Geen blad voor de mond

Als een koppel samen de deur uitgaat kleedt maar liefst 70 procent van de mannen zich om als de partner een opmerking maakt over de kledingkeuze. Nederlandse vrouwen nemen dan ook geen blad voor de mond en zijn bijna altijd eerlijk als ze iets niet mooi vinden.

Jelle van der Bij, van Kortingscode.nl: “Vrouwen houden van shoppen en zijn vaak veel bewuster met kleding bezig dan mannen. Dit zou goed kunnen verklaren waarom mannen hun advies opvolgen.”

Kritische partner

De meeste mannen zijn erg te spreken over de kledingstijl van hun geliefde. Meer dan de helft is het helemaal eens met de kledingkeuze van zijn partner. Vrouwen zijn echter vaker ontevreden. Opvallend, vindt van der Bij: “Het blijkt dat twee derde van de vrouwen de Nederlandse man een 7 of hoger geeft voor zijn kleding. De onvrede blijkt dus vooral bij de eigen partner te liggen.”

Minst tevreden

Vrouwen winden er geen doekjes om wanneer ze ontevreden zijn over de kleding van hun partner. Slechts vier procent van de vrouwen is niet eerlijk wanneer ze een kledingstuk niet leuk vinden staan. Vooral mannen in de leeftijdscategorie 65+ hebben het zwaar te verduren. Niet alleen zijn 65+ers het minst tevreden over de kledingstijl van hun partner maar zij zijn hierover ook het eerlijkst. Daarnaast zijn zij het minst te spreken over de kledingstijl van mannen in Nederland in het algemeen.

Onderzoek

Bovenstaande wijsheden blijken uit onderzoek van Kortingscode.nl onder 1.050 online shoppers.

Over Kortingscode.nl

Kortingscode.nl verzamelt alle kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen van tientallen webwinkels om de consument te helpen bij het besparen. Met een kortingscode krijgen bezoekers korting op hun online aankopen, zoals kleding, elektronica en speelgoed. Dagelijks maken ruim 20.000 bezoekers gebruik van Kortingscode.nl.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.