Vrouw en stress stoot af

Heb je een kinderwens en een drukke baan? Zorg voor rust en regelmaat want mannen zien een gestresst snoetje niet zitten. Laat staan dat ze overwegen kinderen met je te maken, dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Turku, Finland.
 

Wel of geen stress

De wetenschappers onderzochten waarom sommige vruchtbare vrouwen moeite hebben om de mannen van zich af te slaan terwijl de ander er geen een kan houden. Een groep mannen mocht foto’s van jongedames beoordelen op aantrekkelijkheid. De heren hadden geen enkele moeite om stressloze van gestresste gezichten te onderscheiden.
 
Onzichtbaar hormoon

Hoe het kan dat mannen geen oog hebben voor rondslingerende sokken, maar wel een onzichtbaar hormoon herkennen in het gezicht van een vrouw, is een raadsel. Onderzoeker Markus Rantala verklaart dat mannen zich onbewust het meest aangetrokken voelen tot dames die gezonde kinderen kunnen baren, en wat dat betreft hadden de minder gestressten een streepje voor.
 
Cortisol

Cortisol doet het lijf ook echt geen goed. Het onderdrukt het immuunsysteem en kan zelfs hartproblemen veroorzaken. Mannen hebben hier overigens ook last van op de datingmarkt. Wanneer zij een aantrekkelijke vrouw zien, schiet hun cortisolniveau omhoog. En ook vrouwen vinden dat niet aantrekkelijk.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten