dromen realiseren
26 December 2016

Vrouw bereikt na scheiding lastiger dezelfde financiële levensstandaard

Gescheiden vrouwen die met hun ex tot de hogere inkomensgroep behoorden, slagen er doorgaans niet meer in dezelfde financiële levensstandaard te bereiken. Mannen slagen daar na een scheiding wél in, ongeacht tot welke inkomensgroep ze behoorden.

Dit constateerden wetenschappers van de Britse Universiteit van Cambridge onlangs. Ze deden onderzoek naar de veranderingen in de leefsituaties van gescheiden Britse mannen en vrouwen, onderverdeeld in 3 inkomensgroepen.

Nieuwe partner

Essentieel om weer te leven zoals voor de scheiding, is het vinden van een nieuwe partner. Voor gescheiden mannen en vrouwen die tot de lagere inkomensgroep behoorden, is een scheiding financieel gezien dan zelfs een zegen. In dat geval stijgt het inkomen van Britse vrouwen met liefst 38%, terwijl de scheiding hun inkomsten met 19% terugbracht.

Echtelijk huis

Doorgaans verlaten Britse mannen en vrouwen na een echtscheiding het huis waarin ze woonden. 70% van de mannen en 64% van de vrouwen doet dit binnen 3 jaar na de breuk. Als de partners een afhankelijk kind hebben, zijn het echter wel vrouwen die relatief vaak in het echtelijk huis blijven wonen. Als er geen kind is, is het juist vaker de man die blijft.

Schade beperken

Om de financiële verliezen te beperken, trekken mannen relatief vaak in bij familie of vrienden. In lagere en midden-inkomensgroepen wonen 4,5 keer zoveel mannen bij familie dan vrouwen. Maandelijks houdt hij gemiddeld tussen de 13% en 15% minder Britse ponden over als hij niet bij familieleden of bekenden zou wonen. Ook vrouwen houden zo de schade beperkt, alleen kiezen zij minder voor deze optie.

Dit artikel is afkomstig van Savingsmonitor.eu, een blog van financieel trendwatcher en Savedo-medewerker Bas van Essen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Beter niet scheiden wanneer je kinderen hebt?

Je vermoedt dat het gras bij de buren groener is, of...

Gescheiden vrouwen vaker op zoek naar nieuw huis dan mannen

Vrouwen moeten na scheiding vaker dan mannen op zoek naar een...

40plus singles ontmoeten doe je in het singlescafe

Waar jongeren veelal pas vanaf 23.00 uur de dienst uitmaken is...

Eerste vakantie na de scheiding

Wanneer je nog niet zo lang geleden gescheiden bent is op...

20 procent van de kinderen van gescheiden ouders heeft geen contact meer met vader

Ben je geboren tussen 1971 en 1991 en zijn je ouders...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie