gratis date scoren

Vrouw bepaalt de uitkomst van een date

Nederlandse vrouwen lijken over een hoger zelfvertrouwen te beschikken dan mannen als het om daten gaat.

Zo blijkt 62 procent van de vrouwen ervan overtuigd te zijn dat zij de uitkomst van een date bepaalt. Ook hebben vrouwen meer zelfvertrouwen dan mannen over de eerste indruk die ze achterlaten.

Hoger

Dit blijkt uit een recente studie van eDarling. Het laat vooral zien dat het zelfvertrouwen van vrouwen hoger ligt dan dat van mannen als het om verleiden gaat. Terwijl 82 procent van de ondervraagde vrouwen ervan overtuigd is dat zij een goede indruk maakt, voelt slechts 69 procent van de mannen zich zelfverzekerd tijdens de eerste ontmoeting.

Date

Ook wanneer het om de vervolgdate gaat, zijn vrouwen duidelijk zelfverzekerder. Op de vraag: ben jij degene die bepaalt of er meer uit een date voortvloeit?, zegt 62 procent van de vrouwen dat zij de touwtjes in handen heeft, tegenover slechts 41 procent van de mannen.

Hoe kunnen we dit verschil in datingvertrouwen verklaren? Dr. Wiebke Neberich, onderzoeksleidster van de studie, zegt daarop: “Mannen zetten meestal de eerste stap voor een date, dat geeft vrouwen de macht om te beslissen of het een vervolg zal hebben of niet. Mannen hebben vaak de neiging om de interesse van vrouwen te overschatten, waardoor zij over het algemeen meer afwijzingen te verduren krijgen. Vrouwen kunnen kieskeuriger zijn wanneer zij een partner kiezen vanuit verschillende biologische en sociologische motieven, daardoor hebben ze vaker een betere uitgangspositie in deze fase van een relatie.”

Bron: E-darling

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Beschermd: Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.