weinig seks

Vroegtijdige zaadlozing zit ook vrouwen in de weg

Een snelle ejaculatie betekent een domper op het seksleven van miljoenen mannen. Een nieuwe enquête uitgevoerd aan de universiteit van Zurich heeft aangetoond dat ook hun partners hier onder lijden.

Seksuele frustratie

Zwitserse psychologen ondervroegen meer dan 1.500 vrouwen uit Mexico, Italië en Zuid-Korea. Andrea Burri ontdekte zo dat 40 procent van hen de ejaculatiecontrole erg belangrijk voor het seksleven vindt. De korte duur van een vrijpartij bij een man met een vroegtijdige zaadlozing veroorzaakt namelijk seksuele frustratie bij hen.

Verkeerde focus

Maar het verrassende is dat het niet kwam door de korte duur van de vrijpartijen, maar door de focus van de man daarop. Hun seksuele probleem leidde mannen af van de noden en verlangens van hun partners. De meerderheid van de dames vindt de geslachtsgemeenschap op zich niet zo belangrijk voor hun seksleven. Ze hechten ook veel belang aan kussen, strelingen en andere vormen van seksuele stimulatie. Mannen zijn vaak zo gefocust op die vroegtijdige zaadlozing en hun prestatie dat ze de noden van hun vrouw uit het oog verliezen.

Verder dan ontevredenheid in bed

Burri legt uit: “Bij patiënten draait alles nog om tijd en niet meer om plezier, dit kan erg frustrerend en storend zijn voor een vrouw. Dit kan resulteren in het mijden van seksueel contact, wat de relatie kan schaden. Veel aanvankelijk goede relaties eindigen in een breuk door opgekropte frustraties. De gevolgen reiken veel verder dan ontevredenheid in bed. Als een man bijvoorbeeld regelmatig voor de daad ejaculeert, kan dit de kinderwens van een vrouw aan diggelen slaan.”

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.