vroegtijdige ejaculatie

Vroegtijdige ejaculatie bij single mannen

Veel mannen kampen met het probleem van een vroegtijdige ejaculatie. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat 20% tot 29% van de mannen te snel klaarkomt. Zeker onder single mannen is vroegtijdige ejaculatie iets wat vaak voorkomt. Met een nieuwe bedpartner is het net even wat spannender dan als je een vaste relatie hebt. Deze spanningen werken een vroegtijdige ejaculatie in de hand. Verderop kom ik hier op terug. 

Veel single mannen ervaren het als vervelend als ze te snel klaarkomen. Ze zouden liever langer van de seks willen genieten en hebben het idee dat ze met hun ‘beperking’ minder goed in staat zijn om een vrouw aan zich te binden.  Als je last hebt van een vroegtijdige ejaculatie dan is het in ieder geval goed om te weten dat je er wat aan kunt doen! In dit artikel zal ik een paar zaken bespreken waarmee je het hoogtepunt langer kan uitstellen. Er is ook een website over te snel klaarkomen, deze site staat boordevol met tips hoe je het langer volhoud.

Wanneer spreek je over vroegtijdige ejaculatie?

Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende voorkeuren als het gaat om de duur van een vrijpartij. Sommige houden van een vluggertje terwijl anderen er liever de tijd voor nemen. Als een man binnen een minuut na penetratie klaar komt dan wordt er gesproken over een vroegtijdige ejaculatie.

Hoe lang een man zijn orgasme kan uitstellen verschilt van man tot man. Gemiddeld duurt het tussen de 7 en 15 minuten voordat een man zijn hoogtepunt bereikt. Hoe lang je een orgasme kan uitstellen hangt ook af van de persoon met wie je vrijt, het standje en hoe lang het is geleden dat je voor het laatst seks had.

Ken je lichaam

De eerste stap is om je lichaam goed te kennen. Leer om de gevoelens en sensaties die je vlak voor je orgasme voelt te herkennen. Hiermee voorkom je dat je verrast wordt door een zaadlozing. Als je voelt dat je tegen je hoogtepunt aan zit dan kan je gas terug nemen. Dit kan je doen door rustig aan te doen, of te switchen van standje of door even helemaal te stoppen en haar bijvoorbeeld te gaan kussen op haar intieme plekjes.

Het standje

Bij bepaalde standjes zal je merken dat het lastiger is om je orgasme uit te stellen, voor iedere man is dat weer een ander standje. Over het algemeen kan wel gesteld worden dat het moeilijker is om je orgasme uit te stellen in standjes waarbij je bedpartner de actie en het tempo bepaald. Experimenteer met standjes om te ontdekken in welke standjes jij het beste instaat bent om het hoogtepunt uit te stellen. Varieer tijdens de seks regelmatig van standje, hiermee onderbreek je kort te stimulatie waardoor je het langer kan volhouden.

Communiceer met je bedpartner

Laat je bedpartner weten dat je tegen klaarkomen aan zit. Geef aan wat je nog kan hebben en wat je niet kan hebben. Wees hierin duidelijk zodat er geen misverstanden over komen, korte instructies zoals ‘stop’, ‘wacht’, ‘langzaam’ werken prima.

Een veel voorkomende oorzaak van te snel klaarkomen is nervositeit, angst of het niet comfortabel voelen bij de bedpartner. Als je van jezelf weet dat je te snel klaarkomt dan is het goed om er de tijd voor te nemen om elkaar eerst goed te leren kennen voordat jullie met elkaar in bed stappen.

Versterk je PC spier

Een andere veel voorkomende oorzaak van vroegtijdige ejaculatie is een zwakke PC spier. De PC spier maakt onderdeel uit van de bekkenbodemspier en je kan deze voelen tussen de balzak en de anus. De PC spier wordt gebruikt bij het plassen en om te ejaculeren. Als je halverwege het plassen stopt dan kan je voelen welke spier je gebruikt om het plassen te stoppen, dit is je PC spier.

Als je PC sterk is dan voel je de ejaculatie beter aankomen, en als je de ejaculatie tijdig voelt aankomen dan kan je op tijd gas terug nemen. En met een goed getrainde PC spier kan je ejaculatie zelfs tijdelijk tegenhouden.

Er zijn oefeningen waarmee de PC spier sterker gemaakt kan worden waardoor je een betere controle over de ejaculatie krijgt. Een wiki met 4 PC spieroefeningen en een filmpje kan je op deze pagina bekijken.

Dit artikel werd je aangeboden door Tesnelklaarkomen.nl. Voor meer tips en adviezen die je wellicht kunnen helpen bij het voortijdig klaarkomen, check je de website.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.