vroegtijdige ejaculatie
8 October 2015

Vroegtijdige ejaculatie bij single mannen

Veel mannen kampen met het probleem van een vroegtijdige ejaculatie. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat 20% tot 29% van de mannen te snel klaarkomt. Zeker onder single mannen is vroegtijdige ejaculatie iets wat vaak voorkomt. Met een nieuwe bedpartner is het net even wat spannender dan als je een vaste relatie hebt. Deze spanningen werken een vroegtijdige ejaculatie in de hand. Verderop kom ik hier op terug. 

Veel single mannen ervaren het als vervelend als ze te snel klaarkomen. Ze zouden liever langer van de seks willen genieten en hebben het idee dat ze met hun ‘beperking’ minder goed in staat zijn om een vrouw aan zich te binden.  Als je last hebt van een vroegtijdige ejaculatie dan is het in ieder geval goed om te weten dat je er wat aan kunt doen! In dit artikel zal ik een paar zaken bespreken waarmee je het hoogtepunt langer kan uitstellen. Er is ook een website over te snel klaarkomen, deze site staat boordevol met tips hoe je het langer volhoud.

Wanneer spreek je over vroegtijdige ejaculatie?

Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende voorkeuren als het gaat om de duur van een vrijpartij. Sommige houden van een vluggertje terwijl anderen er liever de tijd voor nemen. Als een man binnen een minuut na penetratie klaar komt dan wordt er gesproken over een vroegtijdige ejaculatie.

Hoe lang een man zijn orgasme kan uitstellen verschilt van man tot man. Gemiddeld duurt het tussen de 7 en 15 minuten voordat een man zijn hoogtepunt bereikt. Hoe lang je een orgasme kan uitstellen hangt ook af van de persoon met wie je vrijt, het standje en hoe lang het is geleden dat je voor het laatst seks had.

Ken je lichaam

De eerste stap is om je lichaam goed te kennen. Leer om de gevoelens en sensaties die je vlak voor je orgasme voelt te herkennen. Hiermee voorkom je dat je verrast wordt door een zaadlozing. Als je voelt dat je tegen je hoogtepunt aan zit dan kan je gas terug nemen. Dit kan je doen door rustig aan te doen, of te switchen van standje of door even helemaal te stoppen en haar bijvoorbeeld te gaan kussen op haar intieme plekjes.

Het standje

Bij bepaalde standjes zal je merken dat het lastiger is om je orgasme uit te stellen, voor iedere man is dat weer een ander standje. Over het algemeen kan wel gesteld worden dat het moeilijker is om je orgasme uit te stellen in standjes waarbij je bedpartner de actie en het tempo bepaald. Experimenteer met standjes om te ontdekken in welke standjes jij het beste instaat bent om het hoogtepunt uit te stellen. Varieer tijdens de seks regelmatig van standje, hiermee onderbreek je kort te stimulatie waardoor je het langer kan volhouden.

Communiceer met je bedpartner

Laat je bedpartner weten dat je tegen klaarkomen aan zit. Geef aan wat je nog kan hebben en wat je niet kan hebben. Wees hierin duidelijk zodat er geen misverstanden over komen, korte instructies zoals ‘stop’, ‘wacht’, ‘langzaam’ werken prima.

Een veel voorkomende oorzaak van te snel klaarkomen is nervositeit, angst of het niet comfortabel voelen bij de bedpartner. Als je van jezelf weet dat je te snel klaarkomt dan is het goed om er de tijd voor te nemen om elkaar eerst goed te leren kennen voordat jullie met elkaar in bed stappen.

Versterk je PC spier

Een andere veel voorkomende oorzaak van vroegtijdige ejaculatie is een zwakke PC spier. De PC spier maakt onderdeel uit van de bekkenbodemspier en je kan deze voelen tussen de balzak en de anus. De PC spier wordt gebruikt bij het plassen en om te ejaculeren. Als je halverwege het plassen stopt dan kan je voelen welke spier je gebruikt om het plassen te stoppen, dit is je PC spier.

Als je PC sterk is dan voel je de ejaculatie beter aankomen, en als je de ejaculatie tijdig voelt aankomen dan kan je op tijd gas terug nemen. En met een goed getrainde PC spier kan je ejaculatie zelfs tijdelijk tegenhouden.

Er zijn oefeningen waarmee de PC spier sterker gemaakt kan worden waardoor je een betere controle over de ejaculatie krijgt. Een wiki met 4 PC spieroefeningen en een filmpje kan je op deze pagina bekijken.

Dit artikel werd je aangeboden door Tesnelklaarkomen.nl. Voor meer tips en adviezen die je wellicht kunnen helpen bij het voortijdig klaarkomen, check je de website.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Door deze standjes slaap je daarna als een roosje

Wist je dat er ook standjes zijn die ervoor zorgen dat...

5 weetjes over masturbatie die je vast nog niet wist

Lees jij je ook wel eens in over masturberen? We willen...

5 mythes over seks bij 50-plussers

Is het echt zo dat je dan geen zin meer hebt...

Intimiteit en seks in corona-tijd : wees bewust van het risico

Omdat intimiteit en seks ook een levensbehoefte is voor iedereen die...

15 datingtermen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord

Naast cat- en cockfishing bestaan er nog heel wat andere (minder)...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie