dansen als meditatie

Vroeg op stap en lekker dansen: ga uit in De Microclub

Niet meer tot middernacht indrinken omdat er toch pas ver na twaalven wordt gedanst, maar voor tien uur binnen moeten zijn. Gewoon vroeg op stap én dansen op elektronische muziek? Het kan! De Microclub komt naar de Tramkade in Den Bosch.

De Microclub

De Microclub is opgericht om mensen een plek te bieden waar in het weekend al op tijd gedanst kan worden. De avond voor 25-plussers bij Koudijs Kafé duurt van 20 uur tot middernacht. Mensen met een kaartje moeten voor tien uur binnen zijn, waarmee er al rond een uurtje of negen wordt gedanst. In New York en Londen is microclubben inmiddels een begrip, in Nederland begint het op te komen.

,,Vorig jaar juni heb ik de eerste avond in Utrecht georganiseerd”, zegt Melvin Bruhn, man achter De Microclub. ,,Ik ben zelf 34 jaar, hou erg van dansen maar merkte dat veel vrienden om me heen niet meer op stap gingen. Omdat het nachtleven vaak pas na middernacht op gang komt.”

Eerder dansen

Volgens Bruhn hebben eind-twintigers en dertigers vaak geen zin meer om tot zo laat te wachten. ,,Toen besefte ik me hoe geweldig het zou zijn als er een clubavond is die vroeg begint en een beetje bijtijds eindigt, zodat je ook nog wat aan de rest van je weekend hebt’.”

In Utrecht en Den Haag lopen de avonden goed, aldus Bruhn. Inmiddels zijn er ook Microclub-avonden in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Tilburg. ,,In het begin zijn de mensen nog wel schuchter, maar na een paar edities zie je dat er verandering in komt. Mensen moeten voor 22 uur binnen zijn, anders kom je niet meer binnen. En na een tijdje ontstaat dan een gezamenlijk gevoel: dat je best om negen uur al kunt dansen.”

De eerste Microclub op de Tramkade is op 12 mei.

Bron: AD

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.