feestje dansen singles

Vrijgezellenfeest organiseren? Tips!

Het hoort erbij: als iemand gaat trouwen, dan hoor jij als (goede) vriend, broer of collega een onvergetelijk vrijgezellenfeest te organiseren. En misschien is dat wel de eerste keer dat je dat doet. Daarom zetten we wat handige tips voor je op een rij die ervoor zullen zorgen dat het vrijgezellenfeest wat jij organiseert, er eentje wordt voor in de boeken.

Organiseer het in het geheim!
Het leukste is natuurlijk een vrijgezellenfeest wat je viert op een moment en dag waarop de vrijgezel het helemaal niet ziet aankomen dat er een feestje op de planning staat. Organiseer bijvoorbeeld via een (geheime) whatsappgroep of via een mailinglijst.

Klein team, sterke beslissingen
Met veel mensen iets organiseren, dat is altijd een slecht idee. Beslissingen nemen duurt eindeloos en dat gaat vervelen. Zorg voor één kapitein op het schip, en eventueel nog wat medebeslissers. De rest houdt gewoon zijn gemak en doet wat de organisatie besluit. Je kan dat van tevoren al aankondigen, maar je kan de dag natuurlijk ook voor alle aanwezigen een verrassing laten zijn, in plaats van alleen de vrijgezel.

Datum prikken
Gebruik datumprikker.nl voor het vinden van een geschikte datum waarop zoveel mogelijk mensen kunnen. Ben je met een grote groep? Dan zal dit lastig zijn. Geef in de datumprikker die je uitstuurt al aan dat je gaat kiezen voor de dag waarop de meeste mensen kunnen. Zo voelt niemand zich persoonlijk gepasseerd als hij of zij op die dag net niet kan.

Kleding drukken
Het leukst en meest traditioneel is natuurlijk als je met de hele groep herkenbaar bent. Dat doe je bijvoorbeeld door t-shirtjes te laten bedrukken met een tekst erop. Of je laat keukenschorten bedrukken als je het net wat specialer wil aanpakken. Stuur jouw ontwerp tijdig naar de drukker. Verwacht nooit dat het binnen één week klaar is, ga eerder uit van twee weken tot een maand!

Potten!
Nadat je vooraf goed budgetteert hoeveel ongeveer nodig is voor het doen van alle activiteiten, etentjes, enzovoorts, kun je het beste het geld potten aan het begin van de dag. Zo hoef je tussendoor niet te pinnen. Tip: verdeel de pot over meerdere mensen, zodat je niet meteen al je geld kwijt bent wanneer iemand het verliest, of per ongeluk laat liggen op het toilet ergens…

Reserveer alvast
Vrijgezellenfeesten worden vaak in het weekend georganiseerd, en dan is het in veel steden erg druk. Wil je met een groep van 15 of 25 man ergens een hapje eten om 18:00 uur, dan is het dus wel zo slim om dat vooraf te reserveren. Je kan natuurlijk ook gewoon de McDonalds of Burger King binnenvallen tijdens een vrijgezellenfeest. Op deze dag kan en mag dat gerust!

Regel je vervoer op tijd
Houd je je vrijgezellenfeest niet dicht bij huis? Regel dan tijdig taxi’s, zeker voor grote groepen. Zo kom je niet in de problemen met vervoer. Waarschijnlijk wil iedereen lekker een biertje of wijntje drinken tijdens deze bijzondere dag.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.