vrijgezellenfeest vrouwen

Vrijgezellenfeest kan vrij gezellig zijn

Heb je binnenkort een vrijgezelle avond, misschien van je zelf, maar meer waarschijnlijk van één van je vriendinnen, dan kun je een voorstel doen om gezellig met zijn allen ergens wat te gaan eten. Dat uitbaters best graag geld willen verdienen, maar niet dol zijn op dit soort gezelschappen, daar kan ik me iets bij voorstellen. Zij  zullen door ervaring rijk geworden zijn. 

Vrijgezellenfeest wordt belevenis

In Manchester werd er een tijdje terug zo’n dinertje gevierd. Melissa ging naar aanleiding van haar naderende huwelijk de bloemetjes buiten zetten met 17 familieleden en vriendinnen. Het werd een hele belevenis. Ook een ervaring om nooit te vergeten.

“We konden niet allemaal aan dezelfde tafel zitten, enkele vriendinnen die wat later kwamen kregen geen eten meer en de grote baas gedroeg zich gewoon verschrikkelijk”, schreef de bruid-in-spe haar frustraties van zich af. Als Melissa op excuses hoopte, kwam ze echter van een bijzonder koude kermis thuis.

“Wat een vreselijke bende! En ze waren nog te lelijk om aan te zien.” De reactie van een restauranteigenaar loog er niet om nadat  Melissa haar ongenoegen had laten blijken op de Facebookpagina van het restaurant.

Beste nieuws? Ze keren niet meer terug

De uitbater deed er nog een flinke schep bovenop. “Zo’n walgelijk volk hebben we nog niet eerder  gehad in ons restaurant”, luidde de felle respons. “Ze zouden culinaire eten niet eens herkennen al zouden ze er met hun lelijk gezichten ingeduwd worden. Het beste nieuws is dat ze niet meer zullen terugkeren.”

“Vijf van de achttien waren meer dan een uur te laat en dan verwachtten ze nog hapjes ook. Serieus hoor. Ze hebben duidelijk nog nooit in een klasserestaurant gegeten. Puur uitschot. We hebben medelijden met de toekomstige echtgenoot! En dan wilden ze nog korting op de rekening, een beetje doorzichtig van die boerinnen.”

“Het verbod op confetti lapten ze ook aan hun laars. Leuk voor de gasten die na hen komen.”  De bewuste Facebookbijdrage is intussen wel verwijderd.

Opblaaspoppen ontbraken

Melissa is naar eigen zeggen enorm geschrokken van die reactie. “Ongelooflijk hoe onbeleefd en arrogant we behandeld werden. Dat heeft toch een schaduw over het hele feest geworpen. Als ik een klant zo zou behandelen, kreeg ik op mijn werk meteen ontslag. We moesten genoeg geld neer tellen, maar hebben alleen maar beledigingen moeten slikken.”

Lynsey, de vriendin die het feestje georganiseerd had, is dezelfde mening toegedaan. ” Zodra we daar binnen waren, werden we agressief behandeld. We waren zeker niet met opblaaspoppen of iets dergelijks aan het zwaaien, we hielden het juist heel rustig.”

Zoek je eigen niveau

Het was overigens niet de eerste keer dat de uitbater zijn klanten lik op stuk gaf. In december waagde iemand het op te merken dat de kalkoen toch wat aan de droge kant was. “Kalkoen is per definitie droog”, luidde de respons. “Ik heb het nooit anders geweten. Misschien moet je volgend jaar je kerstmaal bij KFC gaan zoeken? Zij bieden je misschien wel het niveau dat je zoekt.”

Organiseren van vrijgezellenfeestjes

In Nederland heb je speciale restaurants die gericht zijn op het verzorgen van vrijgezellenfeestjes. Mogelijk bestaat dat in Engeland nog niet, gat in de markt dan. Ik kan me voorstellen dat andere klanten er ook niet op zitten te wachten dat er zo’n grote groep toch vaak opgelaten vrouwen aan de tafel naast jou uitbundig een feestje gaan zitten vieren. Een uitbater moet toch ook snappen dat zo’n groep van een ander kaliber is dan een groep bestuursleden,die komen vergaderen, maar ook een culinaire versnapering op prijs stellen.

Wanneer je op Google zoekt dan vind je veel bedrijfjes die jou de helpende hand kunnen bieden bij het organiseren van een vrijgezellefeest. Laat zo’n dag of avond niet afhangen van het toeval, zorg dat je van te voren weet waar je terecht komt, maar zorg er ook voor dat het restaurant of een andere locatie weet wat zij in huis halen. Wees eerlijk en transparant. Zo kijken straks alle betrokkenen terug op een geslaagd feestje. Wel zo plezierig met de bruiloft nog in het verschiet.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.