vriendin gezocht

Vriendin gezocht: voor vriendschap of relatie?

Een vriendin gezocht voor een vriendschap of een serieuze relatie, dat is nogal een verschil. Toch zien je nog best vaak terug in de profielen op datingsites. Vreemd? Op het eerste gezicht wel maar bij nader inzien zit er toch wat in.

Vriendschap

Want heel wat relaties ontstaan nu eenmaal niet door ‘liefde op het eerste gezicht’ maar vloeit voort uit een vriendschappelijk contact. Ook wanneer je niet op zoek bent naar een nieuwe liefde via een datingsite ontmoet je in het dagelijks leven geregeld nieuwe mensen.

Vonk(je)

Je ontmoet ze op je werk, via vrienden, op kantoor, de sportschool of vereniging waar je bij zit of de kookclub waar je iedere week staat te knoeien achter het fornuis. Door het ontmoeten van nieuwe mensen doe je automatisch nieuwe vriendschappen op en soms springt de vonk na een poosje ineens over. Heel gek, maar waar!

Van vriendschap naar relatie

Het gebied tussen vriendschap en relatie is soms wat schemerig. Want een hechte vriendschap is tenslotte toch ook een relatie? Daarom zijn er veel singles die er een ‘friend with benefits’ op nahouden. Je voelt je veilig, vertrouwd en geborgen in de vriendschap dus dat stapje naar casual seks is lang niet zo groot meer dan wanneer je een vreemde uit de kroeg mee naar huis neemt of een date via Tinder scoort voor een vrijpartij.

Relatie potentie

Natuurlijk kunnen mannen en vrouwen ook echt dikke vrienden zijn zonder dat seks om de hoek komt kijken, maar wanneer je single bent vraag je je bewust of onbewust toch altijd even af of hij/zij een potentiele kandidaat is.. Voor seks, of misschien toch wel voor een relatie.

Oproep

Die oproep voor ‘vriendin gezocht’ is bij nader inzien dus toch niet zo gek. Toch is het goed om voor jezelf duidelijk te hebben waar je nu precies naar op zoek bent voordat je je inschrijft op een datingsite, ook al is het onder het motto ‘vriendschap’, dat geldt in de meeste gevallen niet voor de andere singles op die site. Er bestaan namelijk ook foute redenen om een relatie te beginnen, maar die lees je hier.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.