vriendin gezocht
13 June 2015

Vriendin gezocht: voor vriendschap of relatie?

Een vriendin gezocht voor een vriendschap of een serieuze relatie, dat is nogal een verschil. Toch zien je nog best vaak terug in de profielen op datingsites. Vreemd? Op het eerste gezicht wel maar bij nader inzien zit er toch wat in.

Vriendschap

Want heel wat relaties ontstaan nu eenmaal niet door ‘liefde op het eerste gezicht’ maar vloeit voort uit een vriendschappelijk contact. Ook wanneer je niet op zoek bent naar een nieuwe liefde via een datingsite ontmoet je in het dagelijks leven geregeld nieuwe mensen.

Vonk(je)

Je ontmoet ze op je werk, via vrienden, op kantoor, de sportschool of vereniging waar je bij zit of de kookclub waar je iedere week staat te knoeien achter het fornuis. Door het ontmoeten van nieuwe mensen doe je automatisch nieuwe vriendschappen op en soms springt de vonk na een poosje ineens over. Heel gek, maar waar!

Van vriendschap naar relatie

Het gebied tussen vriendschap en relatie is soms wat schemerig. Want een hechte vriendschap is tenslotte toch ook een relatie? Daarom zijn er veel singles die er een ‘friend with benefits’ op nahouden. Je voelt je veilig, vertrouwd en geborgen in de vriendschap dus dat stapje naar casual seks is lang niet zo groot meer dan wanneer je een vreemde uit de kroeg mee naar huis neemt of een date via Tinder scoort voor een vrijpartij.

Relatie potentie

Natuurlijk kunnen mannen en vrouwen ook echt dikke vrienden zijn zonder dat seks om de hoek komt kijken, maar wanneer je single bent vraag je je bewust of onbewust toch altijd even af of hij/zij een potentiele kandidaat is.. Voor seks, of misschien toch wel voor een relatie.

Oproep

Die oproep voor ‘vriendin gezocht’ is bij nader inzien dus toch niet zo gek. Toch is het goed om voor jezelf duidelijk te hebben waar je nu precies naar op zoek bent voordat je je inschrijft op een datingsite, ook al is het onder het motto ‘vriendschap’, dat geldt in de meeste gevallen niet voor de andere singles op die site. Er bestaan namelijk ook foute redenen om een relatie te beginnen, maar die lees je hier.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Corona belemmert seksualiteit van jongeren

Online daten en flirten blijkt geen alternatief voor jongeren tijdens de...

Slechts 1 op 3 van de Nederlanders en Vlamingen weet wat intersekse is

Voor het eerst is onderzoek gedaan naar de kennis en opvattingen...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...

advertentie