verdriet ex terug

Vrienden met je ex niet altijd een goed idee

Voordat je het weet floep jij of je ex het eruit: “We kunnen toch vrienden blijven?”. Jullie knikken allebei. Maar is het wel écht een goed plan om vrienden te blijven met je ex?

Vrienden blijven met je ex is lastig

Het klinkt natuurlijk ideaal: vrienden blijven met je ex. Maar in praktijk blijkt het toch vaak lastiger te zijn. Soms is het mogelijk om wél vrienden te zijn maar vaak zie je dit gebeuren nadat een stelletje al jaren uit elkaar zijn.

Twijfel je nog of je wel of niet vrienden wilt zijn met je (kersverse) ex? Bij twijfel niet doen zeggen wij. En wel hierom:

  1. Seks met je ex…

Het is een klassieker: seks met je ex. Gek is het niet dat dit zoveel gebeurd, het voelt namelijk heel vertrouwd. De kans dat dit gebeurd is natuurlijk alleen maar groter als jullie veel tijd als ‘vrienden’ doorbrengen. En eerlijk, hoort seks bij vriendschap vind jij? Nope, daarom is het een slecht idee. Daarnaast brengt het ook een hoop warme gevoelens met zich mee waar je na een break-up weinig aan hebt.

  1. Valse hoop

Er is vaak één iemand in de relatie die het er net even iets moeilijker mee heeft. Misschien merk je dit niet direct aan je ex, maar het kan zomaar zo zijn. Door vrienden te blijven kan je valse hoop geven maar ook krijgen. Misschien haal jij je in je hoofd dat vriendschap weer kan zorgen voor liefde tussen jullie. Uiteindelijk neemt dit heel veel tijd in beslag waarin je eigenlijk tijd voor jezelf zou moeten hebben.

  1. Liefde is niet hetzelfde als vriendschap

Tuurlijk waren jullie ook maatjes. Maar het gevoel wat je voor een grote liefde hebt is anders dan voor vriendschap. Liefde brengt vaak romantische gevoelens met zich nee en intimiteit. Het is lastig om opeens vanuit een liefdespositie de grote aardige vriend te spelen. Vrijwel onmogelijk.

  1. Je krijgt niet de kans om je open te stellen voor nieuwe relaties

Ondanks dat je misschien graag in de buurt bent van je ex, weerhoudt het je om je open te stellen voor nieuwe mogelijke lovers. Pas als je écht loskomt van je ex kan je weer zien naar andere knapperds die misschien wel de ware liefde voor jou zijn.

  1. Je ontwijkt de pijn van een gebroken hart

Er is niets pijnlijker dan een gebroken hart. Daardoor lijkt het misschien verleidelijk om vrienden te blijven met je ex. Want zo voel je immers de pijn niet. Maar je kunt pas genezen van een gebroken hart als je er mee aan de slag gaat. En dat kan alleen als je zonder je ex bent.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!