verdriet ex terug

Vrienden met je ex niet altijd een goed idee

Voordat je het weet floep jij of je ex het eruit: “We kunnen toch vrienden blijven?”. Jullie knikken allebei. Maar is het wel écht een goed plan om vrienden te blijven met je ex?

Vrienden blijven met je ex is lastig

Het klinkt natuurlijk ideaal: vrienden blijven met je ex. Maar in praktijk blijkt het toch vaak lastiger te zijn. Soms is het mogelijk om wél vrienden te zijn maar vaak zie je dit gebeuren nadat een stelletje al jaren uit elkaar zijn.

Twijfel je nog of je wel of niet vrienden wilt zijn met je (kersverse) ex? Bij twijfel niet doen zeggen wij. En wel hierom:

  1. Seks met je ex…

Het is een klassieker: seks met je ex. Gek is het niet dat dit zoveel gebeurd, het voelt namelijk heel vertrouwd. De kans dat dit gebeurd is natuurlijk alleen maar groter als jullie veel tijd als ‘vrienden’ doorbrengen. En eerlijk, hoort seks bij vriendschap vind jij? Nope, daarom is het een slecht idee. Daarnaast brengt het ook een hoop warme gevoelens met zich mee waar je na een break-up weinig aan hebt.

  1. Valse hoop

Er is vaak één iemand in de relatie die het er net even iets moeilijker mee heeft. Misschien merk je dit niet direct aan je ex, maar het kan zomaar zo zijn. Door vrienden te blijven kan je valse hoop geven maar ook krijgen. Misschien haal jij je in je hoofd dat vriendschap weer kan zorgen voor liefde tussen jullie. Uiteindelijk neemt dit heel veel tijd in beslag waarin je eigenlijk tijd voor jezelf zou moeten hebben.

  1. Liefde is niet hetzelfde als vriendschap

Tuurlijk waren jullie ook maatjes. Maar het gevoel wat je voor een grote liefde hebt is anders dan voor vriendschap. Liefde brengt vaak romantische gevoelens met zich nee en intimiteit. Het is lastig om opeens vanuit een liefdespositie de grote aardige vriend te spelen. Vrijwel onmogelijk.

  1. Je krijgt niet de kans om je open te stellen voor nieuwe relaties

Ondanks dat je misschien graag in de buurt bent van je ex, weerhoudt het je om je open te stellen voor nieuwe mogelijke lovers. Pas als je écht loskomt van je ex kan je weer zien naar andere knapperds die misschien wel de ware liefde voor jou zijn.

  1. Je ontwijkt de pijn van een gebroken hart

Er is niets pijnlijker dan een gebroken hart. Daardoor lijkt het misschien verleidelijk om vrienden te blijven met je ex. Want zo voel je immers de pijn niet. Maar je kunt pas genezen van een gebroken hart als je er mee aan de slag gaat. En dat kan alleen als je zonder je ex bent.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.