eet date
15 April 2015

Vrienden blijven met je ex: 5 tips

Veel stellen die uit elkaar gaan willen niets liever dan bevriend met elkaar blijven. Wel zo prettig voor de kinderen en niet te vergeten voor jezelf. Dit in de praktijk voor elkaar krijgen is vaak lastig, maar niet onmogelijk. Daarom vijf tips om vrienden te blijven met ex.

1. Ken je motieven – Is het omdat je je ex moeilijk kunt loslaten? Of omdat je hoopt dat als je hem of haar dichtbij je houdt, er een kans in zit dat jullie weer samenkomen? Wil je de ander in de gaten houden of er al nieuwe relaties worden aangegaan? Allemaal redenen om niet aan een vriendschap met je ex te beginnen. Sommigen mensen kunnen het nog niet aan om te rouwen na de breuk. Daarom is het goed je motieven te onderzoeken

2. Wacht een poosje – Het is vrijwel onmogelijk om een liefdesrelatie moeiteloos te laten overvloeien in een vriendschap. Zelfs als jullie als broer en zus met elkaar leefden, moeten bepaalde verwachtingen over de toekomst toch bijgesteld worden. En dat kost tijd. De meeste mensen lukt het niet om meteen na een relatiebreuk vrienden te worden. Daarvoor is de fase nog teveel emotioneel beladen. Dat kan doorgaans pas een poos later.

3. Echt los van elkaar – Als je vrienden wordt, heb je een heel andere rol dan wanneer je geliefden bent. Om deze rol te kunnen vervullen, moet je eerst de romantische liefde die je kunt voelen helemaal doodmaken. Je moet compleet los zijn van elkaar, om weer iets nieuws, iets anders op te kunnen bouwen.  Zelfs wanneer je zonder ruzie uit elkaar bent gegaan is het moeilijk om een vriendschap te laten opbloeien. Richt je eerst op jezelf en daarna pas weer op de ander.

4. Nieuwe grenzen – Nu je niet meer de helft van een stel bent, kun je niet meer dezelfde aanhankelijkheid van je ex verwachten als ervoor. Dus nee, hij of zij hoeft je niet meteen terug te bellen als hij een oproep van je mist, of alles uit zijn handen laten vallen omdat je hulp nodig hebt. De regels van jullie relatie gelden niet meer, dus zorg dat je die verwachtingen ook niet meer hebt. Op deze manier voorkom je teleurstellingen, en kun je vooral de voordelen van jullie vriendschap zien.

5. Geen seks – Seks met je ex kan ongelofelijk vertrouwd, lekker, maar vooral spannend zijn omdat het eigenlijk niet mag. Maar daarmee doe je jezelf uiteindelijk tekort, want het kan je ervan weerhouden om door te gaan met je leven en op zoek te gaan naar een partner die beter bij je past. Daarnaast loop je ook nog het risico je opnieuw te hechten aan je ex, waardoor je nog verder van huis bent. Wil je de vriendschap behouden, heb dan geen seks met je ex. Bemoei je ook niet met elkaars dates. Je kunt op dat vlak niet elkaars vertrouweling zijn, daarvoor zijn andere vrienden.’ Anders belanden jullie weer in een ongemakkelijke te intieme sfeer, wat de vriendschap niet ten goede komt.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

Vraag jezelf dit af wanneer je overweegt terug te gaan naar je ex

In de tijd vlak na de relatie over gaat, voel je...

Zo ga je van vriendschap naar relatie

Ben je al jaren bevriend met iemand, maar voel je stiekem...

Heel in 4 stappen je gebroken hart

Het beëindigen van een relatie is vaak pijnlijk en emotioneel. Het...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

advertentie