vreemdgaan on overspel

Vreemdgaan niet van een vreemde

Overspel plegen zit in de familie, dat is een prettige binnenkomer. BN DeStem kopt dit als titel van een column. Wat blijkt nu? Vaak wordt gezegd dat dochters zoveel op hun moeder lijken, zeg maar als twee druppels water. Dat geldt niet alleen uiterlijk maar ook qua gedrag. Zelfs tot het bedriegen van hun eigen partner.

Ontrouw zit in de genen

Nou, nou, dat is even kort door de bocht, was mijn eerste reactie toen ik las in BN DeStem “Overspel plegen zit in de familie”. De uitdrukking “Zo moeder, zo dochter” lijkt er dus een nieuwe dimensie bij te krijgen. Kun je dan stellen dat ontrouw genetisch bepaald is, dat het bij wijze van spreken in de genen zit? Je kan ook stellen dat de dochter het vreemdgaan niet van een vreemde heeft.

Vreemdgaan niet van een vreemde

Er heeft een peiling plaatsgehad door Illicit Encounter. Dit is een groot Britse datingsite voor buitenechtelijke relaties en flirts. De vraag die Illicit Encouter stelde was welke invloed jouw ouders hebben gehad op jouw beslissing om overspel te plegen. Ongeveer 1000 mannen en vrouwen hebben hierop gereageerd. Het resultaat mag verrassend genoemd worden. Heeft ze vreemdgaan van een vreemde of van haar eigen moeder?

Mijn moeder deed het zelf ook

Iets meer dan 70% van de vrouwen antwoordde dat hun moeder ook vreemdging. Slechts 5% van deze grote groep had niet gevoel toestemming te hebben van hun moeder voor ontrouw aan hun partner. De grote meerderheid voelde geen enkele druk van hun moeder, die deed het toch zelf ook. Iets meer dan 20% van de vrouwen zou stoppen met vreemdgaan als hun moeder de buitenechtelijke relatie zou afkeuren.

Mannenlijke genen en vreemdgaan

Hoe het zit het met het lijken van mannen op hun vader of moeder? In Groot-Britannie dan wel te verstaan, want daar hebben ze het nagevraagd. Het lijkt er op dat de mannen sowieso minder vreemdgaan dan de vrouwen, ze zijn dus trouwer, kun je stellen. Van de mannen gaf 45% toe buiten de pot te pissen, net als hun vader dat deed of nog steeds doet. En wat als je te maken hebt met een moederskindje?

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam