single gescheiden

Vreemdgaan kan ook positief zijn voor je relatie

Misschien heb je het in vorige relatie(s) meegemaakt: je geliefde bedriegen of zelf bedrogen worden is het ergste dat je in een relatie kan overkomen, toch? Volgens deze relatietherapeut is dat zeker niet het geval.

Ontrouw relatie versterken

Esther Perel gelooft namelijk dat ontrouw je relatie ook kan versterken, meldt The Guardian. „Veel affaires eindigen in break-ups, maar voor sommige koppels zijn affaires juist make-ups”, aldus de Belgische seks- en relatietherapeut.

 

 

De argumentatie voor haar claim is tweeledig. Zo is ze van mening dat een scheiding misschien wel meer schade aanricht in de levens van de betrokkenen dan leren omgaan met de ontrouw. „Complete levens hangen samen met een huwelijk. Niet alleen die van de partners. Ook hun sociale

Balans

Daarbij kan het de relatie van de geliefden op termijn verbeteren, omdat het koppel in kwestie gedwongen wordt opnieuw de balans op te maken. „The relatie kan hierdoor sterker, eerlijker en dieper worden, omdat mensen eindelijk wat meer hun best gaan doen.”

Vreemdgaan = scheiden

Bovendien komt scheiden tegenwoordig vaker voor, vrouwen zijn immers vaker economisch onafhankelijk zijn van hun mannen dan vroeger. Volgens Perel heerst de gedachte dat wanneer je partner vreemdgaat, je dan ook direct moet scheiden. Tenminste, dat is iets wat anderen van je verwachten. Perel: „Ik vind dat mensen hierin hun eigen keuzes moeten kunnen maken en de consequenties ervan zelf moeten inschatten.”

Lees ook: Verliefd op een ander, scheiden of niet

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.