Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
overspelige vrouw
1 december 2018

Vreemdgaan is het ontdekken van je nieuwe ‘ik’

Datingsite Second Love bestaat tien jaar. De oprichters zijn zelf nog het meest verbaasd dat er na al die jaren nog steeds behoefte is aan hun site.

In tien jaar kan er veel veranderen. In 2008 stond de ontwikkeling van smartphones nog in de kinderschoenen, moest Whatsapp nog uitgevonden worden en had niemand nog van Instagram, Spotify of Tinder gehoord. 2008 is ook het bouwjaar van Second Love, dat het afgelopen decennium een stabiele factor bleek in het continu veranderende online datinggebeuren. De site, voor iedereen die al een relatie heeft, maar toch nieuwsgierig is naar die andere significant otherdan waar ze thuis het bed mee delen, was eigenlijk een keukentafel-idee. Zo’n idee dat opkomt als je met vrienden aan tafel wat ouwehoert over het leven en de liefde. De vraag die ter tafel kwam: wat als je verliefd wordt op een ander, maar niet per se weg wil bij je partner?, was het begin van Second Love.

Op zoek naar aandacht

Erik Drost, een van de vrienden aan die keukentafel, startte samen met een jeugdvriend en een vriend die handig met computers was, Second Love. ‘Een grapje, dachten we. Iets wat leuk is om een jaartje te doen.’ Dat jaartje werden er tien, één land (Nederland) werden er 8, onder meer België, Portugal, Argentinië en Brazilië hebben een Second Love-datingsite. ‘Wat ons misschien nog wel het meest heeft verbaasd is dat we na al die jaren nog nodig zijn. Blijkbaar zijn veel mensen op zoek naar aandacht, in welke vorm dan ook.’

Nieuwe ‘ik’ ontdekken

Dat Second Love zo enorm populair is, komt wellicht ook omdat we in de afgelopen tien jaar anders zijn gaan denken over vreemdgaan. Het taboe daarover is onlangs door relatietherapeut en seksuoloog Esther Perel behoorlijk opengebroken. In haar boek Liefde in verhouding: een nieuw perspectief op trouw en ontrouwpleit ze ervoor om ontrouw niet meer door de traditionele moralistische bril te bekijken, maar door de bril van nu. De reden waarom mensen vreemdgaan zijn uiteenlopend: gebrek aan aandacht of seks, op zoek naar spanning, het uitvoeren van seksuele fantasieën, een zieke partner hebben of doorbreken van de sleur, wat ze gemeen hebben is dat ze zichzelf (her)ontdekken.

Volgens Perel is vreemdgaan vooral een zoektocht naar een nieuwe of verloren identiteit. Daarmee bedoelt ze dat mensen die overspel plegen niet zo zeer hun partner zat zijn, maar de persoon die ze zelf zijn geworden. Na een relatie van tien of twintig jaar kun je jezelf behoorlijk kwijt zijn geraakt. Het verleidelijke van een affaire is dan niet zozeer die nieuwe partner, maar de ontdekking van je nieuwe ‘ik’.

Flirtmarkt

Uit een onderzoek dat Second Love begin dit jaar onder zijn klanten hield komt naar voren dat vreemdgaan in alle soorten relaties voorkomt, ook in gelukkige. En dat het al lang niet meer om louter mannen gaat die ontrouw zijn, vrouwen gaan net zo vaak vreemd. Het meest opvallende is misschien wel dat mensen vooral op zoek zijn naar aandacht en minder vaak daadwerkelijk met iemand anders in bed stappen. Erik Drost: ‘Twee derde van de profielmatches ziet elkaar niet in real life. Mensen hebben dus niet altijd de behoefte om verder te gaan dan online contact.’

En daarmee zou je de site ook het grootse flirtplatform van Nederland kunnen noemen. Twijfel je of je nog in de markt ligt, dan kun je daar rustig en anoniem een rondje digitaal flaneren.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Dit zeggen relatie-experts over de terugkeer van André naar Monique

Relatietherapeuten zetten vraagtekens bij de stap, maar begrijpen hem wel. ,,We...

Singles en Valentijnsdag: leuke tips!

Heb je zin om er op uit te gaan rondom Valentijnsdag,...

Is een affaire altijd het einde van een relatie?

Misschien ben je zelf single omdat je ex-partner je bedrogen heeft...

Tips ontdek Zuid-Afrika ‘off the beaten track’

Het mooie Zuid-Afrika is al jaren een gewilde vakantiebestemming. Dat is...

Vreemdgaan kan dan verleidelijk zijn, het is wel slecht voor je hart!

Vreemdgaan is slecht voor je hart. Een titel die een heel...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie