seks vakantie

Vreemdgaan is erfelijk

Heb je een kersverse nieuwe lief en komt je ter ore dat zijn of haar ouders het niet zo nauw namen met de huwelijkse trouw? Dan bestaat de kans dat je nieuwe lief jou ook ontrouw zal zijn. Vreemdgaan blijkt namelijk erfelijk.

Onderzoek

Onderzoekers van de universiteit van Queensland hebben namelijk aangetoond dat ontrouw binnen relaties deels erfelijk bepaald is. Aan het onderzoek namen 7300 tweelingen mee in de leeftijd van 18 tot 49 jaar die stuk voor stuk een langdurige relatie hadden. In deze groep bleek 9,8% van de mannen en 6,4% van de vrouwen vreemd te zijn gegaan met 2 of meer mensen in de 12 maanden voorafgaand aan het onderzoek

Genetisch vreemdgaan

Het onderzoeksteam vergeleek eeneiige tweelingen met twee-eiige tweelingen om na te gaan in welk mate genen van invloed waren op dit gedrag. Hieruit bleek dat 63% van het ontrouwe gedrag van mannen en 40% va de ontrouwe vrouwen te herleiden was naar genetische factoren.

Specifiek vreemdgaan-gen

Tijdens het onderzoek vonden ze zelfs aanwijzingen dat variaties in een specifiek gen bij vrouwen de kans op vreemdgaan vergroot. Het isoleren van een specifiek gen is uitzonderlijk omdat ieder gedrag wordt beïnvloed door duizenden genen. De invloed van een afzonderlijk gen is doorgaans erg klein. Er zal nog nader onderzoek worden gedaan om de invloed van het ‘vreemdgaan gen’ te bevestigen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!