vreemdgaan relatie

Vreemdgaan: geen goed begin van nieuwe relatie

Iemand voor je winnen die al de partner is van iemand anders blijkt een slechte start van een nieuwe relatie. Mensen die via overspel een nieuwe liefde aan de haak hebben geslagen blijken minder toegewijd en ook minder tevreden met de relatie. Daarbij komt ook nog dat ze vaker weer opnieuw vreemdgaan.

Vreemdgaan

De schatting is dat misschien wel de helft van alle nieuwe relaties ontstaan nadat een van de twee partners is vreemdgegaan. Wat voor invloed dit op de relatie heeft is voor het eerst onderzocht in drie achtereenvolgende studies van Amerikaanse en Australische bodem onder meer dan 500 stellen. In het meest recente onderzoek is niet alleen de relatie maar ook de persoonlijkheid van de vreemdganger onderzocht.

Seksueel contact

Hoofdonderzoeker Joshua Foster vat het zo samen: ‘Mensen die succesvol zijn weggekaapt door hun huidige partner zijn vaker sociaal passief, niet erg aardig voor anderen, relatief roekeloos, onverantwoordelijker en narcistischer. Ook verlangen ze vaker naar seksueel contact buiten de vaste relatie’.

Mensen die niet waren vreemdgegaan om deze nieuwe relatie te beginnen hadden veel minder behoefte aan andere seksuele partners naast hun huidige.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.