vreemdgaan relatie
10 August 2018

Vreemdgaan en lichaamstaal

Misschien heb je het in je vorige relatie meegemaakt dat je partner vreemdging. Soms liggen de signalen er duimendik bovenop, andere keren weet iemand het heel goed en kundig te verbergen. Hoe dan ook; er zijn wel tekenen in de lichaamstaal waaraan je zou kunnen zien of merken dat je partner vreemdgaat. Goed om te weten wanneer je weer in het relatiebootje stapt.  

  1. Zenuwachtig

Hoewel sommige onbetrouwbare types vreemdgaan met iemand die hun partner niét kent, kiezen andere voor een persoon die dichterbij staat. Is dat tweede het geval, dan zal je partner hoogstwaarschijnlijk zenuwachtig reageren wanneer jij zijn of haar naam laat vallen. ‘Dit kun je herkennen aan het feit dat jouw partner sneller gaat praten en/of oogcontact vermijdt’, legt relatiedeskundige David Benett uit aan Popsugar. Als de persoon waarvan jij vermoedt dat jouw partner ermee vandoor gaat, in de buurt is, zal je nóg beter op lichaamstaal moeten letten. ‘Lichaamstaal is iets onbewusts en een vreemdganger zal dan ook niet doorhebben dat-ie fysiek meer contact met zijn minnaar of minnares zoekt.’

  1. Lachend appen

Krijgt je partner een berichtje binnen en zit ie continu te lachen naar zijn telefoon? Dan kan het natuurlijk zijn dat een van zijn vrienden een goede grap heeft gedropt, maar het kan óók zo zijn dat ie een spannend berichtje binnenkrijgt. Vraag op de man af waarom hij moet lachen. Antwoordt ie met ‘niets’ en wil hij absoluut niet in detail treden? Dan kan er toch meer aan de hand zijn.

  1. Minder intiem

Is je partner vaak: ‘te moe’ voor seks? Neemt hij fysiek meer afstand van je en raakt hij je nauwelijks nog aan? ‘Veel vreemdgangers voelen zich slecht over hun onacceptabele gedrag en/of vinden de persoon waarmee ze het doen een stuk leuker’, aldus Benett. ‘Daarom stoppen ze met het aanraken van hun huidige partner, of vermindert die vorm van lichaamstaal.’

Laat één ding duidelijk zijn: je kunt het aan de hand van bovenstaande dingen ‘checken’ als je vermoedt dat je partner vreemdgaat, maar ga niet altijd meteen van het slechtste uit; het kan ook zijn dat je spoken ziet. Met elkaar praten is de oplossing!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie