vreemdgaan relatie

Vreemdgaan en lichaamstaal

Misschien heb je het in je vorige relatie meegemaakt dat je partner vreemdging. Soms liggen de signalen er duimendik bovenop, andere keren weet iemand het heel goed en kundig te verbergen. Hoe dan ook; er zijn wel tekenen in de lichaamstaal waaraan je zou kunnen zien of merken dat je partner vreemdgaat. Goed om te weten wanneer je weer in het relatiebootje stapt.  

  1. Zenuwachtig

Hoewel sommige onbetrouwbare types vreemdgaan met iemand die hun partner niét kent, kiezen andere voor een persoon die dichterbij staat. Is dat tweede het geval, dan zal je partner hoogstwaarschijnlijk zenuwachtig reageren wanneer jij zijn of haar naam laat vallen. ‘Dit kun je herkennen aan het feit dat jouw partner sneller gaat praten en/of oogcontact vermijdt’, legt relatiedeskundige David Benett uit aan Popsugar. Als de persoon waarvan jij vermoedt dat jouw partner ermee vandoor gaat, in de buurt is, zal je nóg beter op lichaamstaal moeten letten. ‘Lichaamstaal is iets onbewusts en een vreemdganger zal dan ook niet doorhebben dat-ie fysiek meer contact met zijn minnaar of minnares zoekt.’

  1. Lachend appen

Krijgt je partner een berichtje binnen en zit ie continu te lachen naar zijn telefoon? Dan kan het natuurlijk zijn dat een van zijn vrienden een goede grap heeft gedropt, maar het kan óók zo zijn dat ie een spannend berichtje binnenkrijgt. Vraag op de man af waarom hij moet lachen. Antwoordt ie met ‘niets’ en wil hij absoluut niet in detail treden? Dan kan er toch meer aan de hand zijn.

  1. Minder intiem

Is je partner vaak: ‘te moe’ voor seks? Neemt hij fysiek meer afstand van je en raakt hij je nauwelijks nog aan? ‘Veel vreemdgangers voelen zich slecht over hun onacceptabele gedrag en/of vinden de persoon waarmee ze het doen een stuk leuker’, aldus Benett. ‘Daarom stoppen ze met het aanraken van hun huidige partner, of vermindert die vorm van lichaamstaal.’

Laat één ding duidelijk zijn: je kunt het aan de hand van bovenstaande dingen ‘checken’ als je vermoedt dat je partner vreemdgaat, maar ga niet altijd meteen van het slechtste uit; het kan ook zijn dat je spoken ziet. Met elkaar praten is de oplossing!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.