bloggen single gescheiden

Vreemde redenen waarom bazen vrouwen discrimineren

Niet haar eigen kwaliteiten of haar inzet bepaalt of een vrouw promotie krijgt, maar wel het geslacht van de eerstgeborene van je baas of de carrière van zijn echtgenote. 

Privéleven is bepalend

Baanbrekend onderzoek heeft aangetoond dat de visie van mannen over hun vrouwelijke collega’s gevormd wordt door de manier waarop hij in zijn privéleven met vrouwen omgaat.

Dochter of zoon

Als zijn oudste kind een meisje is, zal een mannelijke baas zijn personeel meer betalen. Ook heeft hij de vrouwelijke werknemers vaker een hogere loonsverhoging geven en behandelt hij de mannen en vrouwen op de werkvloer als gelijken. Als hij zoons heeft zal hij zichzelf een groter loon uitkeren en zijn personeel minder betalen.

Vasthouden aan traditionele rollenpatronen

Wanneer een baas zussen heeft, zal hij vaker vasthouden aan traditionele rollenpatronen en menen dat de plaats van een vrouw thuis is. Dit is ook het geval wanneer zijn vrouw een huismoeder is. Hierdoor vindt hij, mogelijk onbewust, dat carrièrevrouwen minder competent zijn en dat vrouwvriendelijke organisaties minder efficiënt zijn. Dit maakt de kans kleiner dat hij bekwame vrouwelijke werkneemsters een promotie zal geven.

Bron: Goed Gevoel

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!