vakantie liefde zomer

Vreedzaam vakantie vieren

Wanneer je net een nieuwe relatie hebt, is de vooruitzicht  met elkaar alleen te zijn op een onbewoond eiland mogelijk erg aantrekkelijk, in eerste instantie. Volledig op elkaar aangewezen, geef je echter ook snel je onhebbelijkheden bloot aan elkaar.

Ook relaties die al langer bestaan, hebben het vaak zwaar tijdens een vakantie. Dit moet beter kunnen.

De zomervakantie is iets waar velen naar uitkijken. Zo vaak ben je niet alleen met elkaar of volledig aangewezen op elkaar. Met onderstaande tips kun je de vakantie zo plezierig mogelijk houden, wat eigenlijk ieders insteek is. Vier de vakantie als een feest.

1. Verborgen trekjes

Als je elkaar nog niet zo lang kent, dan kunnen op vakantie ‘verborgen’ trekjes naar boven komen. Jullie zijn niet langer in jullie comfortzone en leven elke minuut van de dag op elkaars neus. Zo kun je al snel ontdekken of jullie bij elkaar passen. Dus wanneer je snel wilt weten of jullie matchen, dan is het overleven van een vakantie samen een goede testcase. Ben je nog niet zeker en wil je gewoon een fijne vakantie, ga dan de eerste keer niet te lang.

2. Samen bestemming bewust kiezen

Door samen jullie reis voor te bereiden, kunnen jullie elkaar qua bestemming niets verwijten. Als je zin hebt in een romantische week, kies dan bijvoorbeeld geen familiehotel. Als jij liever luiert aan het zwembad, maar je geliefde is een actiever type, kies dan een bestemming waar jullie beiden ook je eigen vermaak hebben.

3. Duidelijkheid over beschikbaar geld

Geld is dé reden waarom koppels ruziën in het dagelijkse leven. Leg daarom op voorhand een reisbudget vast, zo kunnen jullie beslissen of dat etentje op restaurant of die zeiltocht er nog afkan zonder ruzie. Heeft één van de twee eigenlijk helemaal geen budget om op vakantie te gaan, denk dan heel goed na. Degene die steeds voor de kosten moet opdraaien, is dit snel zat. Wat de sfeer zeker geen goed doet. Sla dan een vakantie over tot betere tijden zich voordoen.

4. Gun elkaar eigen tijd

Sommige koppels leggen te hoge eisen op elkaars tijd. Wat het humeur van hun geliefde niet altijd ten goede komt. Daarom is het beter om de vakantiedagen niet te vol te plannen. Als jouw man graag museums bezoekt, maar als jij snel verveeld raakt bij het zien van honderden kunstwerken, dan kun je afspreken om een namiddag apart te genieten van de lokale pracht of je leesboek.

5. Neem gewenningstijd

Leg de lat niet vanaf de eerste dag te hoog door iets bijzonders te regelen. De eerste vakantiedag is namelijk de moeilijkste. Je zal meer genieten van een uitgebreid romantisch etentje op de derde avond. De tweede dag plan je best een intensieve activiteit als een tennis- of surfles om de werkstress helemaal uit je lichaam te krijgen.

6. Maak gebruik van elkaars kwaliteiten

Als jij goed bent in plannen, kun je verantwoordelijk zijn voor het uitzoeken van de beste restaurantjes in de omgeving en niet te missen bezienswaardigheden. Als je geliefde goed is in het afdingen, kan hij of zij de souvenirs aan de beste prijzen op de kop tikken. Deze strategie kan je relatie ook thuis een boost geven, dus houd deze erin.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Beschermd: Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

Beschermd: De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen!