Vraag jezelf dit af wanneer je overweegt terug te gaan naar je ex

Ondanks dat je de relatie met je ex om een goede reden hebt afgebroken, blijft het lastig om niet terug te vallen in oude gewoontes. In de tijd vlak na de relatie over gaat, voel je je sowieso niet zo goed. Een einde is altijd lastig. Het is dan ook logisch dat je terug wilt naar de tijd waar je je wél fijn voelde.

Je ex appen? Stel jezelf eerst deze vragen

Hoe weet je nou zeker of het een goed idee is om weer te beginnen aan een relatie met je ex? Hier lees je acht vragen die je jezelf kan stellen om te bepalen of het een goed idee is om een relatie een nieuw leven in te blazen.

  1. Waarom zijn jullie in eerste instantie uit elkaar gegaan?

Niets eindigt zonder reden. Meestal blijven de leuke momenten je eerder bij dan de mindere momenten. Dit is de reden waarom je het in eerste instantie een goed idee kan vinden om weer terug te gaan naar je ex. Toch zit er meestal zit er echt een goede reden achter jullie einde.

Alleen als deze reden op een of andere manier niet meer van toepassing is, kan je de relatie nog een keertje overdenken. In de meeste gevallen is dit echter niet zo.

  1. Heb je je ex vergeven?

Een einde van een relatie betekend ook meestal veel pijn en een gebroken hart. Vergeven is een lastig traject én is voor iedereen anders is. Het is geen goed idee om een nieuwe relatie te beginnen als je nog met de problemen uit jullie vorige relatie zit.

  1. Heb je genoeg afstand genomen na de relatie?

Ben je gewend een leven te leiden zonder je ex? Of blijf je hem of haar maar tegenkomen in je sociale kringen? Als het de laatste optie is kan het zijn dat je de relatie gewoon nog niet hebt verwerkt omdat je geen afstand kan nemen. Probeer dit te doen, misschien zal je wel zien dat het zo makkelijker is om verder te gaan.

  1. Hebben jullie alle oude issues opgelost?

Ga voordat je de relatie opnieuw begint eens in gesprek met je ex. Kunnen jullie de ‘problemen’ die jullie uit elkaar hebben gedreven oplossen? Zo ja, dan zou het misschien wel werken. Zo nee, dat is de kans groot dat jullie over dezelfde problemen struikelen als eerst.

  1. Zou je het oké vinden als je vrienden en familie je niet meer steunen?

Je familie en vrienden leven meestal onwijs met je mee. Je vriendinnen hebben waarschijnlijk meegehuild, je ex al uitgescholden en hem of haar ontvolgd op alle mogelijke socials. Het zou dus kunnen dat ze niet achter je beslissing staan om de relatie opnieuw te starten. Misschien moet je ook eens hun kant van het verhaal aanhoren en daarna je beslissing maken.

  1. Verwacht je dat je ex is veranderd?

Sommige mensen kunnen veranderen – maar toch blijft het dezelfde persoon. Houd dat in gedachte.

  1. Mis je de persoon of alleen iemand om zo close mee te zijn?

Misschien mis je wel het idee van een relatie, niet echt je ex? Dit is vaak lastig om toe te geven.

  1. Hoe voel je je als je samen met hem of haar bent?

Voel je je veilig, geliefd en blij als je samen bent met je ex. Dan zou je zomaar kunnen dat jullie relatie alleen een korte pauze nodig had en weer klaar is om opgepakt te worden. Maar als je je jaloers en onzeker voelt kan dit het tegenovergestelde zijn.

Bron: Beautify

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.