zomerverveling

Voorkom zomerverveling als thuisblijver

Het is verleidelijk om tijdens die stille werkweken als thuisblijver een beetje in te zakken op het werk. Met het risico dat de verveling toeslaat. Mensen worden een beetje suf, kunnen zich niet focussen op hun werk en verliezen snel hun concentratie. Voorkom zomerverveling als thuisblijver.

Voorkom zomerverveling als thuisblijver

‘Verveling lijkt qua symptomen op vermoeidheid’, vertelt de Tilburgse hoogleraar werk, gezondheid en welbevinden Marc van Veldhoven. Het kan vervelend zijn om weken het gevoel te hebben dat er te weinig te doen is. Je wordt er suf van, focussen op je werk valt ook niet mee en concentratie verlies is het gevolg. Zorg ervoor dat je ook tijdens de slome zomermaanden voldaan naar huis gaat.

1. Werk achtergebleven taken weg

In elk bedrijf blijven taken liggen waar niemand de rest van het jaar aan toekomt. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen van archiefkasten, het uitzoeken van klantenbestanden of het opschonen van je werkcomputer. De zomer is bij uitstek de tijd om te kijken naar taken die niet urgent, maar wel belangrijk zijn. Het moet niet voelen als bezigheidstherapie.

2. Besteed meer tijd aan acquisitie

Hoewel je het niet zou zeggen, is de zomer een prima tijd voor acquisitie. Ook je klanten hebben vaak meer tijd. Ga eens lunchen met mensen die je eerder dit jaar hebt ontmoet of haal de banden met oude contacten aan.mTijd juist om je netwerk te versterken.

3. Leer nieuwe vaardigheden

Bedenk aan het begin van de zomer één concrete vaardigheid waar je de komende drie maanden beter in wil worden. Schrijf je in voor een (zomer)cursus, bijvoorbeeld programmeren, effectief schrijven of persoonlijk leiderschap. Haal een boek over je vakgebied in huis en begin je werkdag met dagelijks tien bladzijden lezen. Online informatieve YouTube-video’s om je kennis te verdiepen, zijn ook een aanrader.

4. Wat ging goed, wat kan beter

Halverwege het jaar is het een goed idee om naar je eigen functioneren te kijken. Stel een lijst samen met de projecten die je de afgelopen zes maanden hebt uitgevoerd. Wat ging goed, wat kon beter? En waar wil je na de zomer in gaan investeren? Je kunt ook nadenken over nieuwe producten. Ben je trainer, ontwikkel dan een nieuwe training. Ben je zzp’er, schrijf blogs waarmee je jezelf kunt profileren.

5. Maak het zelf gezellig

Werknemers die in de zomer doorwerken, zijn vooral mensen zonder kinderen die hun vakantie buiten het hoogseizoen plannen. Het nadeel is dan dat zij vlak voor of na de zomer vergaderingen missen en het contact met de ‘normale’ werknemers verliezen. Dat kan een gevoel geven van er niet helemaal bij te horen. Als werkgever mag je best wat extra aandacht aan deze achterblijvers schenken. In de vorm van een ijsje op een snikhete zomerdag of een extra borrel na werktijd. Ook als werknemer kun je dingen organiseren

6. Omarm de stilte

Maar het belangrijkste, zeggen alle experts, is om er niet zo’n probleem van te maken dat het een tijdje wat rustiger is. Profiteer ervan dat er eindelijk eens wat lucht is. Over het algemeen rent iedereen behoorlijk hard. Dat blijkt ook uit cijfers dat tweederde van de Nederlanders een te hoge werkdruk ervaart. Het in de zomer even wat rustiger aan kunnen doen, is juist hartstikke lekker. Omarm de stilte, nu het kan.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!