Ga je binnenkort naar een singlefeest, speeddate of gezellige singleborrel? Dan wil je als single woman natuurlijk goed voor de dag komen. Dress to impress is het devies, maar je kunt de plank ook gemakkelijk misslaan. Als je deze 8 modeblunders in je hoofd prent en achterwege laat maak je vast een onweerstaanbare indruk!

1. Witte leggings
Soms zijn we al die donkere kleuren beu. Begrijpelijk. Maar please, laat die witte leggings in de kast liggen als je last van ‘putten en gaten’ hebt (wie niet!). Witte leggings blijven voorbehouden aan een superkleine selectie ‘gelukkigen’ onder ons.

2. Overdone, teveel designerkleding is ‘not done’
Denk niet dat je er goed uitziet als je je van top tot teen in merkkleding hult. Het kan natuurlijk wél, maar het is geen garantie voor een stijlvol uiterlijk. Combineer liever een ‘bescheiden’ spijkerbroek (die als gegoten zit) met een merktas, of andersom, maar leg het er niet te dik bovenop.

3. Strakke broek – strak truitje
Maar heel weinig vrouwen komen weg met de combinatie ‘strakke broek plus strak truitje’. Houd dus  liever de stijlregel ‘strak van boven, wijd van onderen’ of andersom aan, maar dit niet… Please!

4. Te jong, te oud?
Mode heeft in principe niets met leeftijd te maken. Wij vinden dat iedereen met de mode mee moet kunnen doen. Je zou mensen anders van een groot plezier beroven. We zouden daarom ook niet willen zeggen dat je je niet te jong (of te oud) moet kleden. Maar wees je er wel van bewust dat als de tijd vordert ons lichaam verandert. Pas je kleding aan die veranderingen aan! Camoufleer de kleine schoonheidsfoutjes die de jaren met zich brengen.

5. Teveel vlees
Misschien had dit nummer 1 moeten zijn. Teveel bloot is nooit goed. Wees je bewust van het effect dat je wilt bereiken. Met je borsten en benen in zicht trek je publiek, dat is duidelijk. Maar wil je dat soort publiek wel? Dat betekent niet dat je niets kan laten zien. Show je je decolleté, ga dan niet voor superkort. Show je je benen, houd het van boven dan bedekt. Balans en evenwicht, weet je nog?

6. Alles wat versleten, afgetrapt, gevlekt of ongestreken is
Trek een mooie jurk aan en draag er schoenen waar het lijkt alsof je er de marathon op hebt gelopen, en het effect is weg. Draag een witte broek met vlekken en het ziet er niet uit. Verzorg je kleding, trek alleen schone kleren aan en zet de strijkplank en strijkbout op een gemakkelijke plek (geen excuus om niet te strijken!) zodat je tiptop verzorgd de deur uitgaat.

7. Te vergezocht
Soms zie je iemand die overduidelijk modebewust is. Alle kledingstukken zijn apart en zien er duur uit. Het effect is dan doorgaans ver te zoeken. Een apart kledingstuk combineren met ‘eenvoudige’ maakt juist dat je er bijzonder goed uitziet. Teveel het goede is te vergezocht en zonde van het geld. \

8. Blote buik
Als zelfs Britney en consorten (de generatie die met de low waist luiers zijn opgegroeid) ervan zijn teruggekomen, waarom zou jij je blote buik dan in de stad showen? Oké, als je buik zo plat als een plank is, is het (misschien) oké maar niet echt chic. En anders… Ken je grenzen, daar is niets mis mee.