We kennen Tinder allemaal als een handige leuke manier om iemand te leren kennen. Totdat… je wordt gematcht met je baas of een collega. Op oplossing is nabij: dating app The League gaat dit soort gênante situaties in de toekomst voorkomen.

Gênant

Niets zo gênant als je baas of een van je collega’s tegenkomen op Tinder, en dat weet ook Amanda Bradford. Deze ex-werkneemster van Google ontwierp daarom ‘The League’, een app die ervoor zorgt dat er geen drama’s op het werk ontstaan.

Tinderen

Amanda besloot de app op te richten nadat ze vorig jaar single werd. Toen ze aan het Tinderen was, besefte ze dat ze niet wilde dat iedereen zou weten dat ze online een date zocht. “Ik vond het nogal verontrustend dat iedereen mij kon bekijken op de app”, vertelt ze. “Daarnaast vind ik Tinder nogal oppervlakkig; het gaat puur om het uiterlijk. Terwijl ik vooral zaken als ambitie belangrijk vind.” Daarop besloot ze een ander soort dating app in het leven te roepen.

The League houdt het daarentegen ‘classy’. “We verbergen je profiel van bepaalde vrienden, businesscontacten en collega’s”, klinkt het. “Je wil niet dat iedereen weet dat je op zoek bent naar een date.” Daarvoor baseert de app zich op je LinkedIn-gegevens. “We weten zo wie in hetzelfde bedrijf werkt, of wie professionele contacten heeft met jou.”

Op uitnodiging

Voorlopig kan je de app enkel gebruiken als je door iemand anders uitgenodigd wordt, maar binnenkort hoopt Amanda de app volwaardig te lanceren in verschillende landen. Zit jij erop te wachten?