relatie tips
5 February 2016

Voorkom een relatiebreuk met Smipe

Een illusie armer keerde Marieke terug uit Sri Lanka waar zij samen met Geert, haar grote liefde, verbleef. Ze blikt terug op die periode in haar leven en vraagt zich af waar het mis ging en of ze het had kunnen voorkomen.

“De klik tussen ons was overweldigend. Eigenlijk vanaf het eerste moment dat ik hem zag wist ik ‘Dit is hem! Met deze man word ik oud!’ Het is inmiddels alweer ruim een half jaar geleden dat ik hem ontmoette. We hadden echt een vliegende start waarin we elkaar bijna dagelijks zagen. Alles leek zo makkelijk te gaan.” Er volgt een zuchtje aan het einde van haar zin.

“Geert zou ongeveer een maand na onze kennismaking naar Sri Lanka vertrekken om in ieder geval voor een jaar aan een project te werken. Met het bedrijf waar hij voor werkt was dat allemaal al tot in de puntjes uitgedacht en kortgesloten. Misschien klinkt het allemaal enorm naïef maar ik heb vrijwel onmiddellijk ‘ja’ gezegd toen hij mij vroeg om met hem mee te gaan naar Sri Lanka.”

Marieke valt even stil en neemt een slok van haar thee. “En zo gingen we amper vijf weken nadat we elkaar hadden leren kennen vol vertrouwen samen meer dan 6.000 kilometer oostelijk. Wanneer ik erop terugkijk nu dan heeft het denk ik amper een week geduurd voor ik begon te beseffen dat ik deze man eigenlijk nog helemaal niet kende. Het is echt verbazingwekkend hoe verblindend de liefde op je uit kan werken. Er ontstonden allerlei irritaties en het leek alsof we elkaar steeds minder konden bereiken. En terwijl ik zo graag anders wilde, voelde ik de liefde tussen mijn vingers wegglippen.”

Er lopen een paar tranen over Marieke’s wangen. “Weet je wat zo frustrerend is? Sinds ik terug ben in Nederland en mensen om mij heen vertel over die korte maar hevige relatie, heb ik al een paar keer gehoord over Smipe. Wat had ik daar graag eerder van geweten! Het is namelijk een geweldig hulpmiddel die zoveel inzichten biedt. Ik heb hem achteraf evengoed nog ingevuld voor Geert en mij en was verbijsterd. Alle punten waar wij keihard tegenaan liepen maar helemaal niet op waren voorbereid stonden daar zwart op wit. En niet alleen dat maar daarnaast ook hele praktische handvatten over hoe je zo goed mogelijk kunt omgaan met die verschillen binnen je relatie. Ik weet zeker dat het ons heel veel ellende had kunnen besparen.

Ongedaan maken kan ik het niet meer maar één ding weet ik wel: wanneer de liefde opnieuw zijn intrede doet dan laat ik Smipe met ons meelopen om er voor te zorgen dat ik niet weer hoef te verliezen wat mij zo dierbaar is.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

Vraag jezelf dit af wanneer je overweegt terug te gaan naar je ex

In de tijd vlak na de relatie over gaat, voel je...

Heel in 4 stappen je gebroken hart

Het beëindigen van een relatie is vaak pijnlijk en emotioneel. Het...

Einde relatie bezongen door Amy Winehouse

We hebben allemaal zo onze eigen manier om om te gaan...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie