relatie tips

Voorkom een relatiebreuk met Smipe

Een illusie armer keerde Marieke terug uit Sri Lanka waar zij samen met Geert, haar grote liefde, verbleef. Ze blikt terug op die periode in haar leven en vraagt zich af waar het mis ging en of ze het had kunnen voorkomen.

“De klik tussen ons was overweldigend. Eigenlijk vanaf het eerste moment dat ik hem zag wist ik ‘Dit is hem! Met deze man word ik oud!’ Het is inmiddels alweer ruim een half jaar geleden dat ik hem ontmoette. We hadden echt een vliegende start waarin we elkaar bijna dagelijks zagen. Alles leek zo makkelijk te gaan.” Er volgt een zuchtje aan het einde van haar zin.

“Geert zou ongeveer een maand na onze kennismaking naar Sri Lanka vertrekken om in ieder geval voor een jaar aan een project te werken. Met het bedrijf waar hij voor werkt was dat allemaal al tot in de puntjes uitgedacht en kortgesloten. Misschien klinkt het allemaal enorm naïef maar ik heb vrijwel onmiddellijk ‘ja’ gezegd toen hij mij vroeg om met hem mee te gaan naar Sri Lanka.”

Marieke valt even stil en neemt een slok van haar thee. “En zo gingen we amper vijf weken nadat we elkaar hadden leren kennen vol vertrouwen samen meer dan 6.000 kilometer oostelijk. Wanneer ik erop terugkijk nu dan heeft het denk ik amper een week geduurd voor ik begon te beseffen dat ik deze man eigenlijk nog helemaal niet kende. Het is echt verbazingwekkend hoe verblindend de liefde op je uit kan werken. Er ontstonden allerlei irritaties en het leek alsof we elkaar steeds minder konden bereiken. En terwijl ik zo graag anders wilde, voelde ik de liefde tussen mijn vingers wegglippen.”

Er lopen een paar tranen over Marieke’s wangen. “Weet je wat zo frustrerend is? Sinds ik terug ben in Nederland en mensen om mij heen vertel over die korte maar hevige relatie, heb ik al een paar keer gehoord over Smipe. Wat had ik daar graag eerder van geweten! Het is namelijk een geweldig hulpmiddel die zoveel inzichten biedt. Ik heb hem achteraf evengoed nog ingevuld voor Geert en mij en was verbijsterd. Alle punten waar wij keihard tegenaan liepen maar helemaal niet op waren voorbereid stonden daar zwart op wit. En niet alleen dat maar daarnaast ook hele praktische handvatten over hoe je zo goed mogelijk kunt omgaan met die verschillen binnen je relatie. Ik weet zeker dat het ons heel veel ellende had kunnen besparen.

Ongedaan maken kan ik het niet meer maar één ding weet ik wel: wanneer de liefde opnieuw zijn intrede doet dan laat ik Smipe met ons meelopen om er voor te zorgen dat ik niet weer hoef te verliezen wat mij zo dierbaar is.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.