seks op het strand

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.

1. Onverwachte situaties

Jullie zijn vijf minuten verdwaald in de nauwe straatjes van Barcelona en je voelt de tranen al achter je ogen prikken. De trein komt niet opdagen en hij kan zijn frustratie nauwelijks verbergen. Jij kan niet kaartlezen, maar hij wilde niet extra bijbetalen voor een GPS en nu weten jullie niet meer waar jullie zijn.

Hoe we omgaan met onverwacht en moeilijke situaties, zegt meer over onze karakters dan hoe we ons in goede tijden gedragen. Het is belangrijk om met elkaar te blijven praten in benarde of stresserende situaties. Een ruzie is het laatste waar je op zulke momenten op zit te wachten, al is het moeilijk niet beschuldigend over te komen.

2. Afhankelijkheid

Jullie hebben samen een vakantie geboekt, maar alleen jij bent al ooit op plaats van bestemming geweest. Sterker nog, jij hebt daar een jaar gewoond, toen je op Erasmus was. Je spreekt de taal, je kent de mensen.

Je wederhelft heb je bereid gevonden met je mee op reis te gaan, maar eens ter plaatse blijkt hij eerder een blok aan je been dan een gelijkwaardige reispartner. Je moet hem alles uitleggen en alles voor hem vertalen. Binnen de kortste keren voel je je als een ouder die een kind op sleeptouw heeft. Ook hij voelt de spanning en al snel is het ruzie.

Ter voorbereiding zou je hem al wat van de taal kunnen leren, en vertellen over wat je allemaal hebt meegemaakt, zodat hij op iedereen die jullie tegenkomen snel een naam en een verhaal kan plakken. Houd hem tijdens de reis goed in het oog en zorg ervoor dat jullie ook genoeg tijd samen doorbrengen, zonder de locals erbij.

3. Tegengestelde verwachtingen

Je hebt reizigers en reizigers. Sommigen willen enkel het hoogste comfort, anderen reizen liefst zo low budget mogelijk. Je hebt mensen die het liefst helemaal opgaan in de lokale cultuur en graag meedoen aan alle excursies. Anderen doen niets liever dan de hele vakantie aan het hotelzwembad liggen.

Het lijkt verstandig om voor vertrek eens bij elkaar te gaan zitten en te polsen of jullie eigenlijk wel hetzelfde idee hebben over de komende trip.

4. Onenigheid over het eten

Eten onderweg is altijd een delicaat thema. Vaak komt het erop neer dat je maar gauw bij de meest dichtbij zijnde fastfoodketen crasht, maar het kan ook dat je helemaal opgaat in de lokale delicatessen -met alle risico op voedselvergiftiging van dien.

Als je vriend(in) nu net aan de andere kant van het culinaire spectrum staat dan jij, kunnen de dagelijkse maaltijden een hele strijd worden. Wanneer een van jullie honger krijgt, begint de spanning te stijgen, want iemand zal tegen zijn zin ergens moeten gaan eten. Tenzij je natuurlijk om de dag de ander laat kiezen waar jullie die avond zullen neerstrijken.

5. Te veel tijd samen

Samen op vakantie is de ultieme relatietest. Ineens wordt je dag en nacht met elkaar geconfronteerd. Kunnen jullie dat wel aan? Is hij nog altijd zo leuk als je geen ruimte meer voor jezelf hebt?

Thuis kan je je altijd even terug trekken als je je partner even wil ontlopen, maar in een gedeelde hotelkamer is er geen ontkomen aan. Als de spanningen te hoog oplopen kan een van jullie het best even een wandelingetje buiten gaan maken, terwijl de ander binnen afkoelt.

Snel vergeten

Toch nog samen op vakantie? Zeker doen! Uit onderzoek blijkt namelijk dat slechte of minder leuke vakantie-ervaringen sneller vergeten worden dan goede. Wanneer je na thuiskomst door je foto’s gaat, is de kans dus groot dat alle spanningen die je tijdens de reis voelde, als sneeuw voor de zon verdwenen zijn en je je enkel nog de fijne dingen herinnert. Voor je het weet heb je weer een nieuwe reis geboekt!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Francien ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?