voorkom winter dip

Voorkom de winter dip

De winter is in aantocht en dat merken we aan alles. Het is al voor 17.00 bijna donker, het regent weer vaker en het wordt steeds kouder. Niet iedereen wordt hier vrolijk van en sommigen hebben echt last van een winter dip!

Niet zo vreemd natuurlijk, want wordt er nou niet vrolijk van een lekker zonnetje, droog weer en zachte temperaturen. Mensen met een winter dip hebben vooral last van concentratieproblemen, zijn sneller geïrriteerd, voelen zich vaker somber, sneller moe en hebben gewoon minder energie dan anders.

Tekort aan (zon)licht is in veel gevallen de grootste boosdoener van de winterdip. Omdat de dagen korter zijn raakt onze biologische klok een tikkie ontregelt. Een winterdip helemaal voorkomen gaat helaas niet maar er zijn wel een paar dingen die je kunt doen om deze winter zo goed mogelijk door te komen!

Wandel!

Ook al staat je hoofd er niet naar, wanneer het regent buiten bijvoorbeeld, ga toch een half uurtje per dag naar buiten. Neem een wandelbreak tijdens de lunch met een paar collega’s of als dat echt niet lukt, ga in het weekend lekker even de bossen in of het strand op. Hou je echt niet van wandelen? Fietsen kan natuurlijk ook, als je maar geregeld een frisse neus pakt in plaats van alleen maar binnen te zitten.

Dag en nacht

Ben je geneigd om tijdens de wintermaanden extra vroeg je bedje in te kruipen om een soort winterslaap te houden, niet doen. Juist door een vast en geregeld slaapritme aan te houden raakt je biologische klok niet al te veel van de leg. Probeer dus rond dezelfde tijd naar bed te gaan en weer op te staan, net als in de zomermaanden.

Maak bewust plezier

Mensen die last hebben van een winterdip hebben meestal ook minder zin om erop uit te gaan. Sociale contacten worden in de wintermaanden een beetje verwaarloosd in plaats van ze extra te onderhouden. Sportavonden worden makkelijker gecanceld met als gevolg dat je in de donkserste maanden van het jaar weinig leuke dingen beleeft. Een vrolijk gevoel krijg je niet van zelf, dus blijf ondernemen! Spreek bewust af met vrienden en plan eens in de week iets voor jezelf waar je echt blij van wordt! Je zult zien dat je minder last krijgt van negatieve gedachten en gevoelens.

Uptempo

Muziek kan je instantaan aan het huilen krijgen, maar ook aan het lachen en swingen. Een makkelijke en eenvoudige manier om met plezier op te staan en naar je werk te gaan is een lekker muziekje opzetten. Iets waar jij helemaal “happy” van wordt en waardoor je met goede zin de dag door komt. Klinkt simpel en dat is het ook, maar wonderbaarlijk handig voor een gezonde dosis positieve energie in de winter!

Vrije tijd

Heb je het gevoel dat de weekenden niet meer genoeg zijn om op te laden? Sleep je jezelf echt de werkweek door? Kijk dan eens of je nog wat vrije dagen kunt opnemen en een korte break naar de zon kunt boeken. Kies een land met veel zon en een aangename temperatuur. Door al dat zonlicht knap je snel op en kom je lekker uitgerust terug. Die winterdip? Die laat je daar achter! Tips voor een lastminute reisje naar de winterzon vind je hier..

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!