voorkom winter dip

Voorkom de winter dip

De winter is in aantocht en dat merken we aan alles. Het is al voor 17.00 bijna donker, het regent weer vaker en het wordt steeds kouder. Niet iedereen wordt hier vrolijk van en sommigen hebben echt last van een winter dip!

Niet zo vreemd natuurlijk, want wordt er nou niet vrolijk van een lekker zonnetje, droog weer en zachte temperaturen. Mensen met een winter dip hebben vooral last van concentratieproblemen, zijn sneller geïrriteerd, voelen zich vaker somber, sneller moe en hebben gewoon minder energie dan anders.

Tekort aan (zon)licht is in veel gevallen de grootste boosdoener van de winterdip. Omdat de dagen korter zijn raakt onze biologische klok een tikkie ontregelt. Een winterdip helemaal voorkomen gaat helaas niet maar er zijn wel een paar dingen die je kunt doen om deze winter zo goed mogelijk door te komen!

Wandel!

Ook al staat je hoofd er niet naar, wanneer het regent buiten bijvoorbeeld, ga toch een half uurtje per dag naar buiten. Neem een wandelbreak tijdens de lunch met een paar collega’s of als dat echt niet lukt, ga in het weekend lekker even de bossen in of het strand op. Hou je echt niet van wandelen? Fietsen kan natuurlijk ook, als je maar geregeld een frisse neus pakt in plaats van alleen maar binnen te zitten.

Dag en nacht

Ben je geneigd om tijdens de wintermaanden extra vroeg je bedje in te kruipen om een soort winterslaap te houden, niet doen. Juist door een vast en geregeld slaapritme aan te houden raakt je biologische klok niet al te veel van de leg. Probeer dus rond dezelfde tijd naar bed te gaan en weer op te staan, net als in de zomermaanden.

Maak bewust plezier

Mensen die last hebben van een winterdip hebben meestal ook minder zin om erop uit te gaan. Sociale contacten worden in de wintermaanden een beetje verwaarloosd in plaats van ze extra te onderhouden. Sportavonden worden makkelijker gecanceld met als gevolg dat je in de donkserste maanden van het jaar weinig leuke dingen beleeft. Een vrolijk gevoel krijg je niet van zelf, dus blijf ondernemen! Spreek bewust af met vrienden en plan eens in de week iets voor jezelf waar je echt blij van wordt! Je zult zien dat je minder last krijgt van negatieve gedachten en gevoelens.

Uptempo

Muziek kan je instantaan aan het huilen krijgen, maar ook aan het lachen en swingen. Een makkelijke en eenvoudige manier om met plezier op te staan en naar je werk te gaan is een lekker muziekje opzetten. Iets waar jij helemaal “happy” van wordt en waardoor je met goede zin de dag door komt. Klinkt simpel en dat is het ook, maar wonderbaarlijk handig voor een gezonde dosis positieve energie in de winter!

Vrije tijd

Heb je het gevoel dat de weekenden niet meer genoeg zijn om op te laden? Sleep je jezelf echt de werkweek door? Kijk dan eens of je nog wat vrije dagen kunt opnemen en een korte break naar de zon kunt boeken. Kies een land met veel zon en een aangename temperatuur. Door al dat zonlicht knap je snel op en kom je lekker uitgerust terug. Die winterdip? Die laat je daar achter! Tips voor een lastminute reisje naar de winterzon vind je hier..

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.