honger maakt boos

Voorkom dat honger je boos maakt

Een knagend hongergevoel kan er voor zorgen dat je vervelend en irrtitant gedrag gaat vertonen.  ‘Hanger’, de verraderlijke combinatie van honger en woede, zorgt voor pissige medemensen die hun frustraties helaas niet altijd voor zichzelf kunnen houden. Een te laag bloedsuikergehalte is de grote boosdoener.

Hangry

Wanneer glucose in een dip zit, daalt ook je energie en zelfcontrole, wat dan weer leidt tot een pissig gevoel en een drang naar suikerrijke, vette voeding. Recent nog concludeerden onderzoekers dat honger het risico op nutteloze ruzies met je partner aanzienlijk kan vergroten. Gelukkig hoef je niet ‘hangry’ door het leven te gaan. Het antwoord schuilt in de juiste tussendoortjes.

De oplossing

In plaats van gefrustreerd te grabbelen in de snoepvoorraad, is het belangrijk dat je niet kiest voor enkelvoudige koolhydraten of snelle suikers. Die worden namelijk veel te snel afgebroken door je lichaam, waardoor de volgende glucosedip snel weer op de loer ligt. Wie het pissige hongergevoel voelt knagen lang voor het tijd is om te eten, grijpt het best naar een combinatie van vezels, vocht en proteïnen.

Doordachte tussendoortjes

Voedingsexperts stellen volgende tussendoortjes voor:

* Mango + pistachenoten
* Appel + amandelen
* Banaan + walnoten
* Kerstomaten + stukjes jonge kaas

Preventie

Uiteraard hoef je niet te wachten tot de ‘hanger’ je overvalt. Zo zijn er al een aantal preventieve maatregelen om het risico op hongerige frustaties tot een minimum te herleiden. ‘Mik op gebalanceerde maaltijden met proteïnen, volle granen en een kleurrijk palet van verse groenten met gezonde vetten. Op die manier zal je energie urenlang op een goede manier verspreiden.

Granen zorgen onmiddellijk voor een energieboost, proteïnen en gezonde vetten geven je uithouding, en water en vezels zorgen voor een vol gevoel én voor de broodnodige vitamines en mineralen’, klinkt het dieetadvies.

Verder sla je uiteraard ook beter geen maaltijden over en eet je het best op regelmatige tijdstippen.

Bron: AD

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!