Voordelige uitjes met de kids tijdens de zomervakantie

Nu de zomervakantie zich aandient zit je misschien soms met je handen in het haar om al die vakantiedagen te vullen met leuke activiteiten en uitjes. Zeker als je een alleenstaande ouder bent dan heb je je handen vol aan dat spul!

De vrije dagen rijgen zich aaneen en na een poosje weten ze zichzelf echt niet meer te vermaken. We hebben 5 eenvoudige, soms gratis en voordelige uitjes voor de zomervakantie voor je verzameld. Maak er samen met de kinderen een mooie zomer van!

Picknick

Ga met ze picknicken, maar betrek ze in alle voorbereidingen! Dus… waar gaan jullie heen? Met de fiets, lopend, auto, trein? En wat moet er allemaal mee in die picknickmand? Voordeel is dat je een relatief voordelig uitje is omdat je samen met de kinderen natuurlijk boodschappen doet en alle hapjes, fruitjes, sandwiches klaarmaakt. Extra leuk om een locatie aan het water te zoeken zodat ze kunnen pootjebaden, frisbeeën, of de eendjes voeren met de restjes.

Dieren

Geen geld voor een dagje dierentuin? Misschien heeft iemand nog kortingskaartjes liggen van de Jumbo zodat je alsnog met korting kunt deze zomervakantie, maar anders is een leuke kinderboerderij ook echt een feest van herkenning. Neem wat lekkers mee of koop ter plekke jullie favoriete ijsje en geniet van een middagje struinen.

Bakken

Bak ze bruin! En dan bedoelen we niet die tere kinderhuidjes maar ga de keuken in. Ideaal op een vakantiedag met minder goed weer. Kinderen zijn dol op bakken. Pannenkoeken, cup cakes, koekjes, cake… als het maar lekker kliederen en kneden is met als resultaat een overheerlijk hapje dat natuurlijk vele malen lekkerder is dan die uit de winkel.

Kamperen

Tent in de tuin. Heb je een klein koepeltentje, of kan je die lenen? Laat je kinderen dan kamperen in de tuin. Doe net alsof je op de camping staat, compleet met luchtbed, zaklamp en plasemmer voor de hoge nood. Geen tent en wil je ze ’s nachts niet in de tuin laten slapen? Laat ze overdag dan hun eigen tent bouwen. Oude lakens, tafelkleden een parasol en wat knijpers, dikke pret. Wedden?

BBQ

Geef een BBQ kids fuif. Laat je kinderen een paar vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen voor een heuse fuif. Net als een verjaardagsfeestje maar dan anders. Ze komen spelen, en natuurlijk eten! Steek de BBQ aan en serveer alleen maar kids-food. Knakworstjes, marshmallows, hamburgers.. en laat ze (onder begeleiding uiteraard) hun aardappel poffen of broodjes bakken. Zijn ze groot genoeg, dan kunnen ze je natuurlijk ook helpen om alles klaar te zetten voor hun kids-fuif. Glaasje kinderbubbels erbij en ze zijn dolblij!

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Tijmen ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona

terras
By Moniek ·
1 mei 2021

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé focus voor singles.
seksspeeltjes
By Moniek ·
10 april 2021

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van Nederland gelanceerd, Temple of Love.
By Moniek ·
15 maart 2021

Singles ontmoeten singles tijdens deze Paaswandeling

Ben je single en ben je het beu? De 2e editie van de Hike for Love staat gepland! Op Tweede Paasdag