Voordelige uitjes met de kids tijdens de zomervakantie

Nu de zomervakantie zich aandient zit je misschien soms met je handen in het haar om al die vakantiedagen te vullen met leuke activiteiten en uitjes. Zeker als je een alleenstaande ouder bent dan heb je je handen vol aan dat spul!

De vrije dagen rijgen zich aaneen en na een poosje weten ze zichzelf echt niet meer te vermaken. We hebben 5 eenvoudige, soms gratis en voordelige uitjes voor de zomervakantie voor je verzameld. Maak er samen met de kinderen een mooie zomer van!

Picknick

Ga met ze picknicken, maar betrek ze in alle voorbereidingen! Dus… waar gaan jullie heen? Met de fiets, lopend, auto, trein? En wat moet er allemaal mee in die picknickmand? Voordeel is dat je een relatief voordelig uitje is omdat je samen met de kinderen natuurlijk boodschappen doet en alle hapjes, fruitjes, sandwiches klaarmaakt. Extra leuk om een locatie aan het water te zoeken zodat ze kunnen pootjebaden, frisbeeën, of de eendjes voeren met de restjes.

Dieren

Geen geld voor een dagje dierentuin? Misschien heeft iemand nog kortingskaartjes liggen van de Jumbo zodat je alsnog met korting kunt deze zomervakantie, maar anders is een leuke kinderboerderij ook echt een feest van herkenning. Neem wat lekkers mee of koop ter plekke jullie favoriete ijsje en geniet van een middagje struinen.

Bakken

Bak ze bruin! En dan bedoelen we niet die tere kinderhuidjes maar ga de keuken in. Ideaal op een vakantiedag met minder goed weer. Kinderen zijn dol op bakken. Pannenkoeken, cup cakes, koekjes, cake… als het maar lekker kliederen en kneden is met als resultaat een overheerlijk hapje dat natuurlijk vele malen lekkerder is dan die uit de winkel.

Kamperen

Tent in de tuin. Heb je een klein koepeltentje, of kan je die lenen? Laat je kinderen dan kamperen in de tuin. Doe net alsof je op de camping staat, compleet met luchtbed, zaklamp en plasemmer voor de hoge nood. Geen tent en wil je ze ’s nachts niet in de tuin laten slapen? Laat ze overdag dan hun eigen tent bouwen. Oude lakens, tafelkleden een parasol en wat knijpers, dikke pret. Wedden?

BBQ

Geef een BBQ kids fuif. Laat je kinderen een paar vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen voor een heuse fuif. Net als een verjaardagsfeestje maar dan anders. Ze komen spelen, en natuurlijk eten! Steek de BBQ aan en serveer alleen maar kids-food. Knakworstjes, marshmallows, hamburgers.. en laat ze (onder begeleiding uiteraard) hun aardappel poffen of broodjes bakken. Zijn ze groot genoeg, dan kunnen ze je natuurlijk ook helpen om alles klaar te zetten voor hun kids-fuif. Glaasje kinderbubbels erbij en ze zijn dolblij!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.