Voor iedereen die houdt van lekker eten en een lage rekening aan het einde van de avond,hebben we een grandioos lekkere tip: Maastricht aan Tafel. Tot en met het einde van de maand kan je in het altijd gezellige Maastricht goed eten voor weinig. Ook leuk voor een eerste date!

Maastricht smaakt natuurlijk altijd goed, maar tot en met 31 januari is het voor iedereen bijna een must om een bezoekje aan de hoofdstad van Limburg te brengen. Twee weken lang serveren 25 Maastrichtse restaurants weer een driegangenmenu voor € 25,55 per persoon.

Maastricht aan de Bar

Ook kan er weer geborreld worden onder de noemer ’Maastricht aan de Bar’. Perfect als opwarmertje voordat je aan tafel gaat, of misschien wil je wel alle barretjes een bezoek brengen en het houden bij een klein hapje bij de borrel. Tijdens de restaurantweek kan je bij verschillende Maastrichtse cafés en wijnbars voor het vaste bedrag van €5,55 per persoon genieten van een ’Borrel & Bite’.

Gastronomische hoogstandjes

Tijdens de restaurantweek worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kan je 23, 24, 30 en 31 januari bij Thiessen een wijnproeverij bijwonen inclusief rondleiding door de prachtige kelders, stadswijngaard en bottelarij. Je wordt ontvangen met champagne en amuses en kunt genieten van zes verschillende wijnen.

Biertje?

Meer een bierdrinker? Ga dan 23 of 30 januari mee met de gids voor een wandeling naar Brouwerij de Keyzer in stadsdeel Wyck. Brouwerij de Keyzer is in Nederland de laatst nog compleet ingerichte ambachtelijke stadsbrouwerij en was tot 1970 in gebruik. Als afsluiting kan je in de gelagkamer twee speciaal bieren proeven.

Maastricht molenstad

Elke dinsdag tot en met zondag kan je op eigen gelegenheid op excursie. Na ontvangst met koffie en vlaai bij de Bisschopsmolen loop je aan de hand van tekst- en beeldmateriaal door de oude Maastrichtse binnenstad. Zo kom je heel veel te weten over de oude ambachten en de oude Maastrichtse molens. Zit de wandeling erop? Dan staat een boerenlunch voor je klaar. Beginnen met de lunch en eindigen met een kopje koffie kan natuurlijk ook.

Kijk hier voor meer informatie