tips huis verkopen

Voordelig en geautomatiseerd hypotheekadvies voor singles

Wil je als single een hypotheek afsluiten? Dan heb je vaak wat extra hobbels te nemen. Maar er is goed nieuws. Sinds kort biedt Fiew alleenstaande starters een volledig geautomatiseerd hypotheekadvies. Het goedkoopste pakket kost slechts een tientje, dus daar hoef je het niet voor te laten.

Wat houdt het hypotheekadvies precies in?

Van inventarisatie tot rapportage komt er geen mensenhand aan te pas, stelt Wim Fortuin van het advieskantoor uit Brielle. Voor het goedkoopste pakket, enkel ongeautoriseerd advies, betaalt de single een tientje. De kosten voor een door een adviseur van mens en bloed nagelopen advies plus de bemiddeling van de hypotheekaanvraag komen uit op € 790.

Eerste in Nederland

Fiew zegt de eerste in Nederland te zijn die online volledig geautomatiseerd hypotheekadvies aanbiedt. De adviseur richt zich in eerste instantie alleen op singles die starter zijn op de huizenmarkt. Voor het eind van het jaar wil het bedrijf, met zo’n 20 mensen in dienst, ook een module online zetten voor samenwonende starters. Daarna volgen mogelijk modules voor andere doelgroepen zoals doorstromers. Volgens Fiew gaat het om advies op maat en niet om execution only. Als de starter wil afwijken van het advies, geeft de software aan wat dat betekent voor de maandlasten en voor de risico’s.

Drie pakketten

Volgens Fortuin biedt het bedrijf drie pakketten. “In het eerste pakket doorloopt de starter onze hele applicatie en krijgt hij uiteindelijk een advies. De software stelt alle benodigde vragen en verwerkt de antwoorden zelfstandig. Als een klant ook een geautoriseerd adviesrapport wil, neemt hij pakket 2 af. Pas dan komt een van onze financieel adviseurs in beeld. Die checkt of alle documenten zoals paspoort en werkgeversverklaring overeenkomen met wat de consument heeft ingevuld. Ons derde pakket bevat bovendien bemiddeling van de hypotheekaanvraag.”

Stap voor stap

De online applicatie doorlopen kan volgens Fortuin in drie kwartier. Wie secuur alle stappen wil doorlopen, moet echter rekenen op 2 à 3 uur, zegt hij. Voor de autorisatie van het rapport rekent Fiew twee werkdagen. Hoe lang die stap duurt, hangt verder af van hoe snel de klant de kopieën van alle benodigde documenten aanlevert.

Inzicht verkrijgen

Fortuin verwacht dat de meeste klanten alle drie pakketten zullen afnemen. De kosten daarvoor bedragen € 790. Het eerste pakket kost slechts € 10 en is volgens Fortuin ook al heel nuttig voor singles. “Ze hebben dan inzicht in hun financiële huishouding en weten precies wat ze nodig hebben voor een mogelijke hypotheekaanvraag. Het advies is volledig, alleen is er geen controle of wat je zelf hebt ingevuld allemaal klopt.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!