man alleen vrolijk

Voordelen van single zijn

Veel singles smachten naar een fijne relatie, toch heeft alleen zijn enorm veel goede kanten. Je moet er van kunnen genieten om jouw eigen keuzes te kunnen maken. Je hoeft niet alles te overleggen en kunt gaan en staan waar je maar wilt. Single zijn heeft enorm veel voordelen. Is jouw relatie net uit en is het wat wennen? Lees dan welke voordelen jij nu allemaal hebt. Ben je single? Dan heb jij het prima voor elkaar. Wij hebben de voornaamste voordelen van single zijn op een rijtje gezet.

Doen waar je zin in hebt
Toch het allerfijnste van single zijn, is dat je niet met iemand anders rekening hoeft te houden. Wil jij het hele weekend lekker thuis zijn en niet langs alle familie en vrienden? Dan kun je dat zelf bepalen. Je kunt een reis boeken waar je zelf naartoe wilt en hoeft over niks te overleggen. Het is een voorrecht om je niet druk te hoeven maken over een ander. Doe waar je zin in hebt en geniet van jouw tijd als single.

Goedkope vaste lasten
Alleen zijn is ook vaak goedkoper. Jouw vaste lasten zijn lager wanneer je alleen woont. Je maakt vaak minder energiekosten. Wanneer je bijvoorbeeld net uit elkaar bent is het misschien is overstappen energie verstandig. Je maakt nu minder gebruik van de service en je kunt zo een goedkopere rekening verwachten. Overstappen energie is erg eenvoudig. Je kunt contact opnemen met jouw huidige energieleverancier of energieleveranciers vergelijken. Wees als single voordelig uit met jouw maandelijkse vaste lasten.

Daten
Als single heb je genoeg plezier op de datingmarkt. Je kunt daten met wie je maar wilt en zit verder nergens aan vast. Installeer Tinder of meld je aan bij een datingsite en ervaar dat er genoeg vissen in het water zwemmen. Je zit aan niemand vast en kunt zo veel mensen leren kennen en mee daten.

Geen schoonfamilie
Sommige mensen zijn gezegend met een fijne schoonfamilie, maar voor de veel mensen is de schoonfamilie toch een behoorlijk obstakel. Geniet ervan dat je niet elke zondagochtend bij jouw schoonmoeder op de koffie hoeft. Je hoeft je niet beter voor te doen dan je bent en hard je best te doen om geaccepteerd te worden. Een leven zonder schoonfamilie is misschien wel het beste voordeel van single zijn.

Tijd voor vrienden en vriendinnen
Je merkt al gauw dat wanneer mensen een relatie krijgen dat de vriendschappen hieronder lijden. Ben je single? Dan heb je veel meer tijd voor jouw vrienden en/of vriendinnen. Ga gezellig eropuit of samen feesten in het weekend. Je bent niet gebonden aan een persoon en kunt zo veel tijd met jouw vrienden besteden.

De toekomst ligt open
Ga je nog verder studeren, een zomer naar Tibet of verhuizen naar de andere kant van het land? Als single ligt de toekomst volledig open. Jouw toekomst ligt niet vast met trouwen of kinderen, maar je hebt alle tijd om de zaken zelf uit te zoeken.

De een vindt single zijn moeilijk, de andere vindt het fantastisch. Single zijn heeft enorm veel voordelen. Geniet van alle tijd en mogelijkheden die je als single hebt. Je hoeft geen rekening te houden met een partner en kunt daten met wie je wilt. Single zijn is zo slecht nog niet!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.