als man alleen uitgaan

Vooral veganistische mannen hebben last van een midlifecrisis

Niet een snelle auto of een tweede leg maar een veganistische levensstijl opgeven zou bij mannen een teken van een midlifecrisis kunnen zijn. Tot die conclusie kwam het Britse Bupa Health Clinics. 

Midlife Crisis

Bupa Health Clinics hield een enquête bij 3.000 mensen om te achterhalen wat nu juist een midlifecrisis triggerde. Uit het onderzoek bleek dat vanaf de leeftijd van 40 jaar zowel mannen als vrouwen aanzienlijk meer beginnen te piekeren over hun ouderdom. Vooral vrouwen voelen de impact van hun ouderdom. De meest opvallende conclusie: mannen die veganist werden of plots meededen aan een sportevenement liepen meer risico op een midlifecrisis. Van de mannelijke ondervraagden veranderde maar liefst 53% van dieet. Vooral vlees en suiker werden geschrapt, dit in de hoop een betere gezondheid te krijgen. 6% deed het enkel om meer aandacht van vrouwen te krijgen.

Bewust van gezondheid 

Vrouwen die een belangrijke mijlpaal vierden, pakten het iets anders aan. Ze zullen sneller een personal trainer inhuren of een gezonder eetpatroon aanhouden om hun gezondheid op peil te houden. “Een belangrijke verjaardag is één van de voornaamste redenen om aan onze gezondheid te werken”, aldus Jake Williams, lifestyle adviseur bij Bupa Health Clinics.

Bron: Metro

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.